VisitDenmark-direktør stopper

Adm. direktør VisitDenmark, Dorte Kiilerich, fratræder sin stilling efter en hektisk periode for turismeorganisationen med ballade om videofilm på YouTube.

Dorte Kiilerich har sagt sin stilling op. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Efter en periode, hvor turismeorganisationen VisitDenmark har været i skudlinjen, stopper organisationens administrerende direktør, Dorte Kiilerich, med øjeblikkelig virkning.

Hun bliver indtil videre afløst af direktørerne Flemming Bruhn og Lars Erik Jønsson, der er konstitueret som direktion i VisitDenmark. De to vil varetage opgaverne fremdadrettet, indtil der er fundet en permanent løsning, skriver VisitDenmark i en pressemeddelelse.

Hårdt pres efter video

Dorte Kiilerich har været under hårdt pres, efter at VisitDenmark lagde en video på den Google-ejede Internet-tjeneste YouTube om en ung enlig mor, Karen, der ledte efter faderen til sit barn blandt udenlandske turister, der havde været forbi Danmark. Dorte Kiilerich forsvarede videoen, der blev særdeles udskældt og senere blev fjernet fra YouTube.

Samtidig har en række centrale aktører i turistbranchen den seneste tid efterlyst en klarere markedsføring af Danmark. Det er samtidig under overvejelse, om VisitDenmark i fremtiden kun skal være et markedsføringsorgan og ikke længere beskæftige sig med fysisk turismeudvikling, der i forvejen også bliver varetaget af regionerne.

Sagde selv op

Ifølge pressemeddelelsen fra VisitDenmark har Dorte Kiilerich selv sagt op, og VisitDenmarks bestyrelsesformand, Georg Sørensen, understreger, at Dorte Kiilerich har brændt for at skabe resultater for dansk turisme.

”Senest har hun lagt en stor indsats for den fælles strategi for dansk turisme, ”Vores Rejse”, og med entusiasme arbejdet for at sætte Danmark på verdenskortet i forbindelse med IOC kongressen," siger Georg Sørensen i pressemeddelelsen.