Vestas styrer mod millionlussing i USA-strid

Vestas-ledelsen er angiveligt indstillet på at lukke munden på en gruppe utilfredse amerikanske investorer med en stor pose millioner.

Vestas-ledelsen er angiveligt indstillet på at lukke munden på en gruppe utilfredse amerikanske investorer med en stor pose millioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adelino Oliveira
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Jyllands-Posten.

Advokat Henry Rosen fra det amerikanske advokatfirma Robbins Geller Rudman & Dowd vurderer, at der er gode chancer for, at en tre år lang strid mellem Vestas-ledelsen og de sure aktionærer vil ende med et forlig.

»Jeg er optimistisk i forhold til, at noget vil ske i perioden frem til den næste statuskonference (med dommeren, red.) om seks uger,« siger Henry Rosen, der er blandt de 11 advokater, som repræsenterer sagsøgerne i kampen mod Vestas.

Det har hidtil været en hemmelighed, hvor mange penge de utilfredse investorer kræver af Vestas. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er kravet på op mod 270 mio. kr. Et tal, som Henry Rosen afviser at kommentere.

Dommeren var allerede i oktober sidste år klar til at afgøre, om erstatningssagen skulle afvises eller sendes for en jury.

En samlet henvendelse fra Vestas og sagsøgerne fik dog overbevist dommeren om, at der var basis for yderligere forhandlinger.

Opgøret mellem de amerikanske aktionærer og Vestas skyldes et markant kursdyk i november 2010 udløst af, at den daværende Vestas-ledelse ændrede regnskabsmetode og dermed flyttede rundt på et salg på 21,6 mia. kr. og den tilhørende indtjening. Derfor anklages Vestas-ledelsen for at have givet "falske og misledende" oplysninger om omsætningen og indtjeningen i 2009 og 2010 og dermed vildledt købere af Vestas-aktier og amerikanske depotbeviser, såkaldte ADR-beviser.