Vestas indgår joint venture med kæmpe projektudvikler

Vestas har skudt næsten en halv milliard kr. ind i et samarbejde med RES Group, en af verdens største vindparkudviklere, om at bygge vindparker i USA. For Vestas handler det om at forfølge nogle gode muligheder, siger selskabets økonomidirektør Marika Fredriksson til EnergiWatch.

Arkivfoto. Vestas har skudt næsten en halv milliard kr. ind i et samarbejde med RES Group, en af verdens største vindparkudviklere, om at bygge vindparker i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Vi ser det som en stor chance for at opsnappe de muligheder, det amerikanske marked tilbyder. RES er en af vores gamle kunder, og jeg tror, at det er en klog beslutning, at vi gør det med en kunde, som vi stoler fuldstændigt på, og i et marked som det amerikanske, siger Marika Fredriksson til branchemediet.

Gennem datterselskabet Steelhead Wind 1 indgik Vestas og RES Americas 22. december sidste år joint venturet Roaring Fork Wind. Foreløbigt har Vestas indskudt 65 mio. euro (483 mio. kr.) i det ligeligt fordelte joint venture.

Derudover har vindmølleproducenten forpligtet sig til at indskyde yderligere omkring 22 mio. euro (164 mio. kr.) som udviklingsinvestering afhængigt af fremtidige begivenheder.

Ifølge Marika Fredriksson kan tilsvarende aftaler komme på tale på andre markeder også, om end det er for tidligt at vurdere det fulde potentiale.

- Det vigtigste er at gribe muligheden, når den er der, og selvfølgelig er vi i konkurrence med andre. For det er den generelle udvikling, som vi ser den, siger økonomidirektøren.

- Men selvfølgelig skal vi foretage den rette risikovurdering. Hvis man vil foretage en form for samudvikling med en udvikler, så skal det være en kunde, som man stoler på, og som kender betingelserne på det lokale marked, bedre end vi selv gør. Som tilfældet er med RES, der er en meget god kunde med stor erfaring fra det amerikanske marked, siger Marika Fredriksson til EnergiWatch.