Aktier: Vestas tager toppen efter stor ordre i USA

Det danske aktiemarked åbner i plus fredag morgen, hvor Vestas tager toppen i C20 Cap-indekset efter en pæn ordre fra USA.

Arkivfoto. Det danske aktiemarked åbner i plus fredag morgen, hvor Vestas tager toppen i C20 Cap-indekset efter en pæn ordre fra USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

C20 Cap-indekset stiger 0,6 pct. til 1004,65 og følger dermed tendensen fra torsdag, hvor der er var en fremgang på 1,3 pct.

Vestas har vundet en ordre på 153 megawatt i USA, hvor kunden er Midamerican Energy Company, der er et datterselskab af Berkshire Hathaway, som er ejet af rigmanden Warren Buffett.

Derudover er der fokus på Vestas fra Carnegie, der har genindledt dækning af aktien med en købsanbefaling, som følge af at den svenske investeringsbank har skiftet analytiker på dækningen af Vestas. Den seneste anbefaling var dog også "køb". Aktien stiger 1,7 pct. til 430,70 kr.

Blandt selskaberne i C20 er det værd at holde øje med Mærsk, der har haft en god uge, hvor konglomeratet har været i fokus i forbindelse med en kapitalmarkedsdag tirsdag, der gav et indblik i selskabets strategi for fremtiden.

Her bed investorerne blandt andet mærke i, at investeringerne de kommende år ikke bliver helt så store som forventet, hvilket kan give plads til at sende flere penge tilbage til aktionærerne.

Fredag er der offentliggjort tal for prisudviklingen på de store fragtruter på verdenshavene, som viste en stigning på 3,4 pct. i den forgangne uge ifølge Shanghai Containerized Freight Index.

Mærsk-aktien stiger 0,9 pct. til 11.650 kr. og er steget 10 pct. den seneste uge.

I en anden afdeling er der fokus på TDC, da den amerikanske storbank Morgan Stanley ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af aktien til "ligevægt" fra "overvægt".

Teleselskabet kunne torsdag se konkurrenterne Stofa og Boxer gå sammen, hvilket giver en større spiller på det danske tv-marked. TDC-aktien stiger alligevel 0,5 pct. til 36,17 kr.

Uden for C20 vil der være fokus på Københavns Lufthavne, der har varslet en investering på 20 mia. kr. for i fremtiden at kunne rumme 40 mio. passagerer om året i Kastrup.

Der skal blandt andet være flere langdistanceruter, og lufthavnen forventer, at antallet af permanente arbejdspladser vil stige med 9000. I dag arbejder 16.500 personer i lufthavnen.

Selskabet vil præsentere planerne fredag formiddag. KBHL-aktien stiger 8,4 pct. til 5600 kr. fra morgenstunden.