Udsalgsvarer ikke billigere end normalt

Trods megen snak om krise og udsalg, er der ingen nedgang i prisudviklingen.

Udsalg i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Danskerne har fået ørerne tudet fulde af krise i detailhandlen, som skulle føre udsalg og rabatter med sig.

Men det er åbenbart ikke prisen, butikkerne lokker med. En analyse, som Sydbank har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik viser, at prisniveauet og udviklingen på tøj og sko er helt normal.

”Hvis nogen har forladt butikkerne med en fornemmelse af, at udsalget og priserne ikke er meget anderledes, end de plejer, er det ikke et helt skævt billede,” siger Sydbanks chefanalytiker, Christian Hilligsøe Heinig til epn.dk.

Branchen hårdt presset
I marts lå priserne på sko og tøj højere end de plejer, og siden har de ligget på niveau med de foregående år. Dansk Erhverv er overrasket over prisudviklingen.

»En forklaring kan være, at butikkerne har været i likviditetsproblemer og derfor har taget nye varer senere hjem for at være sikre på, at de har skudt sig ind på, hvad forbrugerne vil have. Det kan forklare de høje priser i marts,« siger Mette Feifer, chefkonsulent fra Dansk Erhverv til epn.dk.

Detailbranchen er i øjeblikket tvunget i knæ, og der er et højt antal konkurser i sektoren. Det kan ikke betvivles, at danskerne har købt betydeligt mindre end de sidste år, når man måler omsætningen af tøj og sko.

»Omsætningen i år falder mere end udviklingen inden for dagligvarer. Salget af tøj og sko ligger i øjeblikket på niveauet fra 2003, og det presser mange af butikkerne hårdt,« siger Mette Feifer.