Udlandet hvæsser knivene mod OW Bunker-top

En række institutionelle investorer flirter nu med børs-blodhundene i belgiske Deminor for at få dækket tab på kollapsede OW Bunker.

En række investorer i OW Bunker har lidt store milliontab, flere af dem har nu rettet henvendelse til det belgiske konsulenthus Deminor, der lever af at sagsøge store virksomheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den voldsomme og pludselige konkurs i OW Bunker har påført en række investorer store milliontab, og flere af dem har nu rettet henvendelse til det belgiske konsulenthus Deminor, der lever af at sagsøge store virksomheder.

»Vi er blevet kontaktet af flere store og vigtige institutionelle investorer, som er ekstremt utilfredse med situationen,« siger advokat i Deminor Erik Bomans.

»De er ret gale, og de føler, at man har taget røven på dem – for at sige det ligeud.«

Erik Bomans og Deminor har tidligere gjort sig bemærket ved at lancere en række spektakulære tiltag mod Vestas og Pandora, efter begge selskaber havde store kursfald. De to selskaber overlevede i modsætning til OW Bunker, og derfor mener Erik Bomans også, at det sandsynligste er, at man går efter de ansvarlige i OW Bunker.

»Vi skal først have et overblik over, hvad selskabet har af værdier. Men som det ser ud nu, så virker retssager mod de ansvarlige som den eneste mulighed,« siger Erik Bomans og fremhæver bestyrelsen, direktionen og de investeringsbanker, der stod for børsintroduktionen.Berlingske har været i kontakt med syv af OW Bunkers største, institutionelle investorer, der enten ikke er vendt tilbage eller ikke ønsker at bekræfte, om de har rettet henvendelse til Deminor. Erik Bomans selv siger, at gruppen af investorer, der har henvendt sig til Deminor, er »mindre end ti«.Den belgiske advokat vil dog ikke komme ind på investorernes nationalitet, men ifølge Caspar Rose, professor på CBS, er der en stor sandsynlighed for, at de er udlændinge:

»Sådan er gamet blandt internationale investorer. Og hvis man har udenlandske investorer som aktionærer, så øges de her risici,« siger Caspar Rose.

»De danske investorer er tilbageholdende. Det er kun i yderste konsekvens, at de rent faktisk lægger sag an.«

Berlingske har kontaktet tidligere direktør i OW Bunker, Jim Pedersen, samt bestyrelsesformand Niels Henrik Jensen, men de er ikke vendt tilbage. Nordea vil som den eneste af bankerne bag prospektet gerne kommentere sagen.»Vi har ikke modtaget nogen henvendelser af den karakter, men vi er komfortable med den proces, vi har været igennem, da OW Bunker udarbejdede sit prospekt,« siger Harald Grøn, chef for Advisory i Nordea.