TV-revolution bliver uden sort skærm

Kun få danskere vil ikke kunne se fjernsyn, når signalet skifter 1. november. Langt de fleste skal ikke gøre spor.

Langt de fleste danskere vil næppe opleve den store TV-revolution til november i år. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Den største danske TV-revolution siden indførelsen af farvefjernsynet kommer til at ske ganske ubemærket, og uden at ret mange sidder tilbage med sort skærm.

Når det analoge TV-signal 1. november slukkes, og alle programmer herefter sendes ud som digitale signaler, vil langt de fleste danskere - trods advarsler om sort skærm - blot kunne fortsætte med at se fjernsyn uden at foretage sig spor.

Det siger flere eksperter til metroXpress.

»Det digitale sendenet får ikke den store betydning hos de enkelte forbrugere. De vil givetvis komme til at kunne vælge mellem flere og mere individuelt sammensatte programpakker end i dag, hvor valget typisk står mellem en meget lille og en meget stor TV-pakke. Men ellers sker der ikke så meget,« siger professor i medievidenskab, Frands Mortensen fra Aarhus Universitet, til avisen.

Det er kun de danskere, der får TV-signalet via en almindelig antenne og til et ældre fjernsyn, der risikerer sort skærm; de skal anskaffe sig en omformer (en såkaldt »tuner«) eller et nyt TV - og de nyere digital-TV har indbygget omformer. Alle, der er på kabel-TV-net eller får satellit-TV, har ingen problemer, for kabel- og satellit-TV-selskaberne sørger selv for at omsætte det digitale signal til analog kvalitet, så der ikke bliver sort skærm.