Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

USA's præsident, Donald Trump, rasler igen med sablen over for medicinalselskaberne og kræver lavere priser på medicin på det amerikanske marked. Det skriver Bloomberg News.

Arkivfoto. USA's præsident, Donald Trump, rasler igen med sablen over for medicinalselskaberne og kræver lavere priser på medicin på det amerikanske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig ønsker præsidenten en gennemgang af processen omkring de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, godkendelsesproces af nye midler. Den proces skal nemlig gå meget hurtigere, lyder det fra præsidenten.

Kommentarerne er faldet ved et møde med en stribe chefer fra nogle af de store medicinalselskaber i Washington.

Reguleringen vil ifølge Donald Trump i den forbindelse bliver skåret på et niveau, der aldrig tidligere er set, skriver Bloomberg News.

Kommentarerne er faldet ved et møde med en stribe chefer fra nogle af de store amerikanske medicinalselskaber i Washington og er helt i tråd med tidligere udtalelser fra præsidenten.

Donald Trump refererer blandt andet til sygekasserne Medicare og Medicaid, der står for udskrivelsen af en stor del af medicinen i USA. Præsidenten vurderer, at priskrig gennem sygekasserne kan øge konkurrencen og dermed også skabe bedre midler i sidste ende.

Det er blandt andet repræsentanter fra selskaber som Johnson & Johnson, Celgene, Eli Lilly og Merck, som præsidenten holder møde med tirsdag.

På aktiemarkedet rammer kommentarerne fra Donald Trump flere aktier i branchen. Novo Nordisk-aktien falder 1 pct. til 245,50 kr., mens Genmab-aktien dykker 0,5 pct. til 1326 kr. Begge aktier lå inden udtalelserne lidt højere for dagen.