Tre Telia-chefer suspenderet for at have krævet sex af ansatte

Ifølge svenske Aftenposten er tre Telia-chefer fra den svensk-finske televirksomheds sydsvenske butikskæde blevet suspenderet, fordi de angiveligt har krævet sex af kvindelige ansatte til gengæld for forfremmelser. Telia har indledt en intern undersøgelse.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre chefer i Telia i Sverige er blevet suspenderet, og telekoncernen er gået i gang med at undersøge, om de har krævet, at kvindelige ansatte skulle have sex med dem til gengæld for forfremmelser.

Det skriver den svenske avis Aftonbladet ifølge Ritzau.

Telias pressechef  Irene Krohn beskæfter over for Aftonbladet, at en mindre antal personer midlertidigt er tage ud af tjeneste, men hun vil ikke sige, hvorfor og nægter at komme med nogen som helst detaljer om sagen.

Ifølge den svenske avis har der længe eksisteret en kultur præget af kønsdiskriminering og seksuelle tilnærmelser over for kvindelige ansatte i Telias butiksnetværk i det sydlige Sverige. Anonyme kilder fortælller til avisen, at det er en kultur, der har eksisteret i en årrække, og at det er sket uden Telias topledelses viden.

Det var først, da en kvinde for nylig sagde nej til en chefs seksuelle tilnærmelser og i stedet gik til Telias nationale ledelse og slog alarm, at der blev skredet ind.

»Der var en pige, som fik et tilbud om sex fra en chef, men hun sagde nej. I stedet fortalte hun, hvad der var sket til den nationale ledelse. Flere andre bakkede hendes historie om, at så begyndte, der at ske noget,« fortæller en anonym kilde til Aftonbladet, som også kan fortælle, at en højtplaceret chef fra Stockholm mandag kom på lynvisit hos Telias butikker i det sydlige Sverige. Ved den lejlighed blev tre ledere umiddelbart fritaget fra arbejde og en intern udregning blev sat igang.

Aftonbladet har kontaktet de tre berørte ledere. En af dem er ikke vendt tilbage. En anden henviser per sms til Telias presseafdeling, mens den tredje, hvis navn ikke er offentliggjort over for avisen på det kraftigste afviser anklagerne og fortæller, at den interne undersøgelse er afsluttet for hans vedkommende.

»Jeg er fri for alle anklager og har fået mine gadgets og alt tilbage igen,« siger han til Aftonbladet.

Lederen siger også, at han skal tilbage enten til sit nuværende job eller et andet job i virksomheden.

Formanden for Telia-klubben i det svenske fagforbund Seko har ingen kommentarer til Aftonbladet, men henviser til Telias presseafdeling.

Du kan se Aftonbladets webTV-indslag om sagen her.