Telia møblerer om i toppen

Norge og Finland rykker ind i ledelsen af telegiganten, mens Danmark bliver lagt sammen med Estland og Litauen under ny chef.

Telias topchef, Johan Dennelind, ændrer på sin topledelse. Arkivfoto: Maja Suslin, TT/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MAJA SUSLIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største teleselskab, svensk-finske Telia, rokerer om i toppen fra 1. januar.

Den største ændring bliver ifølge en pressemeddelelse fra koncernen, at de administrerende direktører for Telia Norge og Sonera i Finland træder ind i koncernledelsen. Derimod vil Danmark sammen med Estland og Litauen sortere under Henriette Wendt, der lige nu er leder af koncernudviklingen og allerede sidder i koncernledelsen men nu får nyt ansvarsområde.

Den 47-årige civiløkonomuddannede Henriette Wendt kom til Telia i august 2014 fra en post som strategidirektør i Schweiz' svar på TDC, Swisscom, og havde tidligere arbejdet for den amerikanske mobilproducent Motorola. Hun har i sin tid i Telia været med til at købe telegiganten ind i blandt andet den svenske musikstreamingtjeneste Spotify.

Telia udpeger samtidig den hidtidige europadirektør, Robert Andersson, til at stå i spidsen for en ny division, som samler Telias medejerskab af tyrkiske Turkcell og russiske Megafon.

Samtidig bliver mange af koncernfunktionerne delt op på en anden måde end hidtil. Den juridiske afdeling vil f.eks. overtage ansvaret for fusioner og opkøb, mens personaleafdelingen fremover også får ansvaret for bæredygtighed i Telias forretning.

Johan Dennelind, som blev koncernchef og øverste Telia-boss i september 2013, efter at hans forgænger, Lars Nyberg, og store dele af Telias ledelse og bestyrelse blev fyret oven på afsløringerne af en korruptionsskandale i Usbekistan, fortsætter på sin toppost.

Telia er i Danmark nummer tre efter TDC og norske Telenor.