Totalpanik om Totalkredit-direktørs boliglån

Totalkredit hæver bidragssatserne, men dem havde selskabets egen direktør Troels Bülow-Olsen ikke tænkt sig at betale. Han havde nemlig finansieret sin bolig hos konkurrenten BRFkredit, indtil bestyrelsesformanden torsdag greb ind.

Troels Bülow-Olsen Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Totalkredits øverste direktør Troels Bülow-Olsen havde ikke tænkt sig at sluge den medicin, som hans virksomhed selv ordinerer til kunderne i form af højere bidragssatser. Han har i stedet valgt at finansiere sin egen bolig hos ærkekonkurrenten BRFkredit. Det fremgår af Tingbogen. Efter en »drøftelse« med sin bestyrelsesformand torsdag fik direktøren imidlertid travlt med at skifte lån.

Michael Rasmussen, bestyrelsesformand i Totalkredit og koncernchef i Nykredit

»Jeg synes, det er naturligt, at man som direktør i Nykredit og Totalkredit har sine engagementer i Nykredit og Totalkredit. Det har jeg selv. Det har jeg haft en drøftelse med mine direktionskollegaer om«


Troels Bülow-Olsen har i skrivende stund to realkreditlån hos BRFkredit, der tilsammen løber op i små seks en halv millioner kroner. Begge lån er stiftet i 2015, få måneder efter at Troels Bülow-Olsen kunne fejre 25års jubilæum hos Totalkredit.

Men som direktør i Totalkredit bør man ikke finansiere sit boliglån hos konkurrenten, mener Michael Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Totalkredit og koncernchef i Nykredit.

»Jeg synes, det er naturligt, at man som direktør i Nykredit og Totalkredit har sine engagementer i Nykredit og Totalkredit. Det har jeg selv. Det har jeg haft en drøftelse med mine direktionskollegaer om, og vi er enige om, at de nu får flyttet deres engagementer over i Totalkredit,« siger Michael Rasmussen.

Dermed må Troels Bülow-Olsen opgive sit engagement hos BRFkredit og i stedet tage et lån hos Totalkredit, hvor forhøjelsen af bidragssatserne bliver gennemført til sommer.  Dermed kommer topchefen nu i samme situations som kunderne, der i mange tilfælde kan se frem til at betale flere tusinde kroner mere om året.

Ifølge selskabet sker forhøjelsen af bidragssatserne fordi Nykredit, der ejer Totalkredit, skal leve op til myndighedernes krav og markedets forventninger til deres kapital- og indtjeningsforhold.

De drikker ikke Pepsi hos CocaCola

Berlingske har regnet på, hvor meget Troels Bülow-Olsen kommer til at betale, når han bliver kunde i sit eget selskab Totalkredit. Med sit F5 lån på 4.969.000 kroner og det fastforrentede lån på 1.505.000 kommer ekstraregningen til at lyde på i alt 7.275,79 kroner om året for direktøren, der i 2014, inklusiv bonus-ordninger, tjente 4,1 millioner kroner som direktør hos Totalkredit.

»Det er selvfølgelig ikke en heldig sag for Totalkredit. I disse år er hele verden jo på udkig efter diskrepanser, mellem hvad virksomheder siger, og hvad de gør. I det lys ser det selvfølgelig ikke så godt ud, at direktøren ikke vil bruge produkterne fra Totalkredit,« siger Lars Thøger Christensen, professor på Center for Corporate Social Responsibility og Department of Intercultural Communication and Management på Copenhagen Business School.

»Hans bestyrelse er derfor næppe tilfreds - i hvert fald ikke med at dette kommer frem. Et er, at deres kunder muligvis er utilfredse med deres produkter, men at deres egen direktør også fortrækker et andet, det ser jo ikke godt ud,« siger Lars Thøger Christensen.

Han bakkes op af Kresten Schultz Jørgensen, stifter og administrerende partner i Leadagency. Han stiller sig selv spørgsmålet, om Totalkredit overhovedet ser sig selv som et brand eller bare som en leverandør af produkter.

»Hvis man ser sig selv som et brand, så er det fuldstændig no go. Der står jo ikke Pepsi på bordene hos CocaCola, eller Apple hos Microsoft. Det ville være et moralsk selvmål i den verden.« siger Kresten Schultz Jørgensen.