Anders Dam: Vi udnytter Nykredits prisstigninger

Jyske Bank-direktør Anders Dam sender i næste uge brev ud til en række Totalkredit-kunder, der netop er blevet præsenteret for prisstigninger. Målet er at lokke kunderne til Jyske Bank.

Jyske Bank-direktør Anders Dam forsøger at kapre de Totalkredit-kunder, der er blevet præsenteret for en stor prisstigning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Nykredits seneste prisstigninger på boliglånene har skabt stor frustration hos de Nykredit- og Totalkredit-kunder, der nu kan se frem til en årlig prisstigning på op mod mange tusinde kroner.

Det udnytter Nykredits store konkurrent Jyske Bank nu i forsøget på at kapre kunder fra Nykredit.

I næste uge sender Jyske Bank et brev ud til en lang række kunder. Kunderne har deres bankforretninger i Jyske Bank og deres realkreditlån i Totalkredit, der er en del af Nykredit-koncernen. Ifølge et udkast til brevet indledes det på følgende måde:

»Bliver dit boliglån dyrere på grund af højere bidragssats? Vi har ikke hævet vores rentetillæg og kan hjælpe med en billigere løsning.«

Jyske Bank-direktør Anders Dam erkender, at banken udnytter situationen - at Nykredit/Totalkredit hæver priserne - til at forsøge at få kunderne til at flytte deres boliglån over til Jyske Bank.

»Selvfølgelig gør vi da det. Det gør alle, der er i konkurrence med hinanden. Hvis man har et godt produkt, så skal man da være et skarn, hvis man ikke reklamerer med det,« siger Anders Dam.

Jyske Bank har gennem længere tid haft stor succes med bankens realkreditlignende boliglån, der udstedes via Jyske Bank, men finansieres via BRFkredit, som Jyske Bank købte i 2014. Anders Dam garanterer, at priserne på Jyske Banks boliglån holdes i ro, i hvert fald hvis man kommer inden 1. juli.

»Vi har endnu ikke besluttet os for, hvad vi gør efter 1/7. Men for de kunder, der kommer ind og får en aftale med os inden 1/7, gælder at de får et nyt lån til gammel pris. Der er det den gamle bidragssats, der gælder,« siger Anders Dam.

Jyske Bank har ifølge betingelserne for lånet ret til at hæve priserne efterfølgende, men Anders Dam pointerer, at banken endnu ikke har hævet prisen på ét eneste af boliglånene, efter de er blevet udstedt.

»Vi ikke har hævet vores bidragssatser over for kunder, der allerede har et boliglån, siden vi etablerede dem i 2008. De har aldrig fået en prisforhøjelse,« siger Anders Dam.

Men I har muligheden. Kan du sige, hvilket scenarie der skal til, for at I hæver priserne på eksisterende lån?

»Nej, det kan jeg faktisk ikke. Vi har endnu ikke været i den situation, at vi har fundet det fornødent. Men det er i hvert fald et stærkt konkurrenceparameter, jeg kan fremhæve, at hvis du først har sådan et boliglån, så er det nu i snart otte år, at prisen ikke er hævet,« siger Anders Dam.

Kan du blive ved med at holde prisen nede?

»Det afhænger af, hvordan verden ser ud. Den prisændring, som Nykredit har lanceret, er jo ikke en normal prisændring. Derfor klapper vi lige hesten, og så afventer vi også reaktionerne fra de to andre kreditforeninger,« siger Anders Dam med henvisning til Realkredit Danmark og Nordea Kredit.

Hverken Realkredit Danmark eller Nordea Kredit har endnu meldt ud, om de vælger at hæve priserne ligesom Nykredit.

LÆS MERE