Topdanmark lukker konkurrent ind i bestyrelsen

Topdanmarks bestyrelse foreslår, at storaktionæren If's administrerende direktør Torbjörn Magnusson vælges ind i bestyrelsen.

Topdanmarks bestyrelsesformand, Michael Pram Rasmussen, er ikke bekymret for at få en konkurrent ind i bestyrelsesstolen ved siden af ham.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu tager forsikringsselskabet If de første skridt til at søge indflydelse i Topdanmark. If er udover at være konkurrent til Topdanmark også storaktionær med 25 procent af aktierne og 28 procent af stemmerne i Topdanmark, og de forsøger nu at få en mand i bestyrelsen.

Og det er ikke hvem som helst. Således er det If's administrerende direktør Torbjörn Magnusson, som bestyrelsen nu indstiller til valg ved generalforsamlingen til april. 

Ifølge Topdanmarks bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen vil der dog ikke ske store ændringer i Topdanmarks strategi på baggrund af dette.

»At If ønsker en repræsentant i bestyrelsen, giver ikke bestyrelsen betænkeligheder. If har været en stor aktionær i flere år, og If udtrykker tilfredshed med den måde, selskabet har været drevet og fortsat vil blive drevet på. Strategien for Topdanmark og driften af Topdanmark vil blive »business as usual«. Selskabet har haft en klar strategi i mange år, en strategi der har vist sig særdeles værdiskabende for kunder, aktionærer og medarbejdere, og den strategi har bestyrelsen ingen planer om at ændre på,« siger Michael Pram Rasmussen i en meddelelse.

Han fortæller videre, at Topdanmark har truffet de nødvendige foranstaltninger for at undgå problemer med konkurrencereglerne.

»Jeg kender Torbjörn Magnusson som et yderst fornuftigt menneske og byder ham velkommen i bestyrelsen. At If er konkurrent, finder vi uproblematisk, da vi naturligvis har truffet de nødvendige foranstaltninger med henblik på at sikre, at konkurrencelovgivningen ikke overtrædes,« siger Michael Pram Rasmussen.

Formandsskabet fortsætter uændret 

Ifølge Topdanmark er der ikke planer om ændringer i formandskabet, hvor Michael Pram Rasmussen fortsætter som formand og Søren Thorup Sørensen fortsætter som næstformand. Dermed skal Torbjörn Magnusson altså være menigt medlem af bestyrelsen. 

Topdanmark har fra gammel tid en vedtægtsbestemmelse, som forhindrer, at en konkurrent kan sidde i bestyrelsen. Som en konsekvens af at bestyrelsen foreslår valg af Torbjörn Magnusson, indstilles det samtidig til generalforsamlingen, at denne vedtægt tilpasses.