Tøjgigants byggeri sat på standby

E. Pihl og Søns konkurs har konsekvenser for Bestsellers kontorprojekt på Aarhus havn. Byggeriet er midlertidigt lukket ned.

Foto: Kim Haugaard. Andre steder på Aarhus havn bliver der bygget løs. Men Bestsellers byggeri er lukket ned som konsekvens af Pihl og Søns konkurs.
Læs mere
Fold sammen

Entreprenørfirmaet Pihl og Søns konkurs vil få konsekvenser for mange byggerier i Danmark. Det gælder også for tøjfirmaet Bestseller. Deres store projekt på Aarhus Havn, hvor der skal opføres kontorer til deres 500 medarbejder, er nu sat på pause.

»Vi har sikret pladsen og lukket den ned. Vi har slået en streg i sandet og sagt, at nu må vi afvente og se, hvordan vi kommer videre, og hvordan vi samarbejder med de kuratorer, der kommer indover,« siger Bestsellers pressechef Mogens Werge.

To tredjedele af projektet er bygget færdigt, så Bestseller er nødt til at finde en løsning. Den foreløbige lukning af byggepladsen vil have negativ betydning for projektet. Ifølge Mogens Werge er Bestseller klar over, at der vil komme forsinkelserne på byggeprojektet. Og det økonomiske aspekt spiller også ind.

»Der er ingen tvivl om, at vi vil tabe på det. Men i hvilken størrelsesorden, det kan jeg ikke sige. Men det er jo aldrig noget, man bliver rigere af. Vi har godt vist, at de havde nogle økonomiske udfordringer, og det har vi måtte tage højde for de sidste måneder,« siger han.

Planen var, at Bestseller om et år skulle flytte ind i de nye lokaler, men lige nu afventer tøjvirksomheden en reaktion fra kuratorerne for at få flere svar om byggeriets fremtid.

Pihl & Søn var hovedentreprenør på projektet, så der er ikke andre entreprenørvirksomheder, der er nødsaget til at overtage.