Aarsleff regner med gevinst på Pihl-projekter

Aarsleff er klar over den større risiko, hvis Pihl-projekterne går galt. Men de regner med, at den øgede volumen vil give dem et pænt afkast.

Aarsleff regner ikke med at overtage andre af Pihl & Søns projekter udover dem, de selv er involveret i - Nørreport Station og et havneprojekt i Stockholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Aarsleff har tidligere i dag meldt ud, at de vil overtage alle de medarbejdere fra Pihl & Søn, der har været en del af de projekter, de har samarbejdet om.

Der er tale om cirka 30 medarbejdere fra Ny Nørreport Station-projektet. Men også et samarbejdsprojekt på havnen i Stockholm står Aarsleff til at overtage. Og det kan gå hen og blive en god forretning for den danske entreprenørvirksomhed.

I hvert fald håber administrerende direktør i Aarsleff, Ebbe Malte Iversen, at der kan komme en god gevinst ud af det.

»Vi overtager Pihl & Søns projektandele på de to projekter. Dermed får vi en større volumen, og hvis projekterne går som planlagt, så får vi en større indtjening,« siger Ebbe Malte Iversen og uddyber, at de regner med, at det kommer til at forløbe, som det skal, fordi projekterne udvikler sig som forventet.

Ebbe Malte Iversen er opmærksom på den større risiko, men pointerer, at det er to sunde projekter, som de kommer til at have fuldt ansvar for.

»Risikobilledet er ændret på den måde, at vi nu står med 100 pct. i de to respektive projekter i stedet for 50 pct. Der er en større risiko, hvis det går skidt, men der er også en større gevinst, hvis det går godt,« siger han.

Aarsleff har ikke planer om at gå ind i flere af Pihl & Søns projekter ud over dem, som de selv er involveret i. Ifølge Ebbe Malte Iversen har Pihl & Søn meget få anlægsprojekter, som er det Aarsleff beskæftiger sig mest med. Derfor er planen ikke at overtage andre projekter. Men han afviser ikke, at det kunne ske, hvis det rigtige projekt byder sig.