Uvished om store byggeprojekter i København

Københavns Kommune ved endnu ikke, hvor store konsekvenser Pihl & Søns konkurs får for store projekter som Nordhavnstunnellen og Inderhavnsbroen.

Pihl & Søn har som ene entreprenør stået for byggeriet af den nye bro, Inderhavnsbroen, fra Nyhavn til Holmen. Det kan have større konsekvenser end for andre af København Kommunes projekter med Pihl & Søn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Københavns Kommune er en af de mange steder, der har haft flere byggeaftaler med Pihl & Søn. Og mange af projekterne har allerede haft en turbulent start med uoverensstemmelser mellem kommunen og Pihl & Søn. Med entreprenørens konkurs i går bliver det ikke nemmere.

»Lige nu er vi ved at skabe overblik over, hvad konkursen kommer til at betyde for vores projekter. Vi har arbejdet sammen med Pihl flere steder, og det er klart, at der vil gå et stykke tid, før vi har det fulde overblik over situationen,« siger Jens Zøfting-Larsen, centerchef i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning, i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har fire væsentlige projekter i gang med Pihl & Søn. Og nogle vil blive ramt mere end andre.

Eksempelvis har tunnelarbejdet på Nordhavnsvej flere entreprenører tilknyttet projektet. Og ifølge kontrakten med Københavns Kommune er de forpligtet til at fuldføre opgaven.

Men med opførelsen af Inderhavnsbroen mellem Nyhavn og Holmen og også kanalbroerne er det kun Pihl & Søn, der har haft det  fulde ansvar. Og her kan det muligvis få større konsekvenser for kommunen.