D'Angleterre gav Pihl problemer

Pihl & Søns mange problemer skyldes blandt andet, at de har bygget for dyrt og solgt for billigt. Hotel d'Angleterre i København kæmper nu i voldgiftsretten med den konkursramte virksomhed om en regning på 100 millioner kroner.

D'Angleterre er et af de byggeprojekter, der har givet Pihl og Søn problemer. De strides nu i voldgiftsretten om 100 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: brian berg

Pihl & Søn, der i går gik konkurs, har været for dårlige til at budgettere og haft problemer med kontraktstyring. Det har haft konsekvenser for store byggeaftaler.

Det begyndte i 2011, da opførelsen af et vandkraftværk i Panama var med til at føre Pihl Og Søn ud i et underskud på næsten 200 mio. kroner. Det skyldtes, at byggeprojektet blev forsinket og derfor pålagt ekstra omkostninger blandt andet på grund af uenigheder med bygherren.

Og i år har Pihl & Søn haft samme tur i forbindelse med ombygningen af med prestigehotellet d'Angleterre i København. Her har der været budgetteret for lavt, og det har ført til, at aftalen mellem de to parter i juni blev afbrudt.

»Vi er blevet uenige om en ekstra regning, som de er kommet med efter, at vi er blevet færdige, hvor budgettet er overskredet fuldstændigt uventet og fuldstændigt uhørt. Det er endt i en voldgiftssag,« siger projekt- og byggeriansvarlig for d'Angleterre Dorte Rønnow Hansen, der regner med, at kuratorerne fra Pihl & Søn vil tage sig af sagen.

Striden i voldgiften handler om 100 mio. kroner. Dorte Rønnow Hansen forventer, at d'Angleterre har en god sag. Men bruddet med Pihl & Søn kan ifølge hende stadig have konsekvenser for hotellets omsætning.

»Der var nogle hotelværelser, der skulle have været færdige tidligere, så der er noget manglende omsætning på de værelser, der ikke er blevet åbnet. Det vil vi forholde os til,« forklarer hun.

Hotel d'Angleterre er bare et af de mange projekter, der er skyld i Pihl & Søns enorme problemer.

D'Angleterre har sat tømrer- og snedkervirksomheden BGB til at gøre byggeriet færdigt. De gik i gang for et par uger siden, og det ventes at blive færdigt til foråret. Hotellet genåbnede for gæster i foråret.