Tivoli fastholder forventningerne

Tivoli fastholder forventningerne til 2016 om en omsætning på niveau med 2015, omkring 900 mio. kr. og et overskud før skat i niveauet 60-70 mio. kr.

Lars Liebst, adm. direktør for Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kom færre kroner i kasseapparaterne hos Tivoli i andet kvartal sammenlignet med samme kvartal af 2015, men omkostningerne blev også holdt i stram snor, og alt i alt steg driftsindtjeningen en anelse.

Det fremgår af Tivolis rapport for andet kvartal af 2016.

Nettoomsætningen faldt 7 pct. til 232 mio. kr. i kvartalet, men udgifterne blev skåret med det samme, og der var ikke helt så stort fald i de andre driftsindtægter, så driftsoverskuddet, EBITDA, steg til 46,6 mio. kr. fra 44,6 mio. kr.

På bundlinjen leverede Tivoli et resultat før skat på 24,1 mio. kr. mod 21,8 mio. kr. tolv måneder tidligere, og for hele første halvår halter forlystelsesparken nu kun 5 mio. kr. efter sidste år.

»Vi finder resultatet for perioden tilfredsstillende set i lyset af, at omsætningstilbagegangen i denne periode var ventet,« siger økonomichef Andreas Morthorst i regnskabet.

Tivoli-ledelsen holder da også fast i forventningerne til 2016 om en omsætning på niveau med 2015, omkring 900 mio. kr., og et overskud før skat i niveauet 60-70 mio. kr. I 2015 blev der tjent 64,1 mio. kr. før skat.

»Vejret og andre udefrakommende begivenheder kan have en stor indflydelse på Tivolis forretning og dermed udvikling i årets resultat,« bemærker Tivoli således i regnskabet.