Tidligere hovedsæde i Belfast afhændet for godt 55 mio. kr.

Danske Bank fortsætter med at lukke og slukke i både Nordirland og Irland

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Danske Bank er fortsat i gang med at lukke og slukke efter eventyrerne i Nordirland og Irland. For nylig har banken solgt sit seks-etagers hovedsæde i Belfast for godt og vel 55 mio.kr., skriver The Irish News, hvilket ifølge avisens kilder er et godt stykke over udbudsprisen.

Danske Bank købte under daværende bankdirektør Peter Straarups ledelse den nordirske Northern Bank med hovedsæde i Belfast og den irske National Irish Bank med hovedsæde i Dublin for 10,4 milliarder kr. i 2004.

Med banken i Nordirland, der har pund og ikke euro som gangbar mønt og er underlagt engelsk lovgivning, fik Danske Bank fodfæste i et hjørne af det engelske bankmarked. Det benyttede Peter Straarup i 2007 som en bagvej til Europas finanscentrum London, hvor Danske Bank via Northern Bank etablerede filial.

Siden gik det som bekendt gruelig galt, og den danske storbank endte med at nedskrive et tocifret milliardbeløb på de irske eventyr, hvor banken kastede sig ind i kampen om udlån til bla. stærkt risikovillige ejendomsinvestorer. I 2013 meddelt Danske Bank under bankdirektør Thomas Borgens ledelse, at banken trak sig ud af privatkundemarkedet.