Danske Bank rygtes interesseret i at købe svensk storbank

Er Danske Bank under opsejling med en storoffensiv i Sverige? Det spekuleres der lige nu kraftigt i på begge sider af Sundet, og svenske og danske medier taler om, at den svenske storbank, Swedbank, skulle være målet for et dansk opkøb.

Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der spekuleres i disse dage i danske og svenske finansmedier, at Danske Bank skulle ligge i forhandlinger om en overtagelse den svenske storbank Swedbank.

Svenska Dagbladet (SvD) noterer sig, at Swedbanks storaktionær, Folksam, tidligere har givet udtryk for, at det ikke er en selvfølge, at Folksam skal være en langsigtet storaktionær i banken.

»Jeg kommenterer ikke rygter. Vores ejerandel i Swedbank er langsigtet og strategisk,« sagde Folksams adm. direktør Jens Henriksson godt nok onsdag til SvD. Men det svenske medie mener at vide, at Swedbanks bestyrelsesformand Anders Sundström skulle have en ambition om blive arkitekt for en stor bankhandel med Swedbank som den ene del.

Danske Bank har flere gange tidligere været udpeget som mulig køber til Swedbank, og Danske Banks bestyrelsesformand Ole Andersen har ikke lagt skjul på, at man betragter Sverige som et kernemarked, og at man gerne vil have flere privatkunder hinsidan.

Over for SvD konstaterer en unavngiven kilde, der skulle have indsigt i forskellige samtaler, som føres mellem storbankerne, at Danske Bank har det laveste kapitalkrav af alle de nordiske storbanker, og at Danske Bank derfor vil have lettere end nogen anden ved at regne en storhandel hjem.

Herhjemme hæfter erhvervsmediet, Finanswatch sig ved, at Swedbank for tiden er under hårdt pres og står i et ledelsesvakuum, efter at Swedbanks topchef Michael Wolf tidligre i februar blev fyret på en mistanke om blandt andet insiderhandel. Indtil videre er danskeren Birgitte Bonnesen konstitueret som adm. direktør i den svenske bank.

Til Finanswatch siger Danske Banks koncernpressechef Kenni Leth om spekulationerne:

»Vi kommenterer aldrig på rygter og spekulationer«.