Telenor fyrer 200 i Danmark

Store besparelser rammer Danmarks næststørste teleselskab, der massefyrer både ledere og menige medarbejdere. (Senest opdateret kl. 11.22)

200 ansatte hos Telenor i Danmark mister i denne uge jobbet. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks næststørste teleselskab, norskejede Telenor, fyrer 200 ansatte i Danmark i denne uge.

Telenor ændrer sin organisation »for at sikre større markedsfokus og bedre evne til at eksekvere«. Derudover betyder den øgede konkurrence og faldende priser, at omkostningerne skal bringes ned.

Både ledere og medarbejdere

Fyringsrunden er den nye topchef, norske Jon Erik Haugs første store handling i Danmark, efter at han før sommerferien overtog røret efter den mangeårige topchef, Henrik Clausen, der blev chef for Telenor i Malaysia.

De 200 ansatte tæller både ledere og medarbejdere.

»Det rammer alle niveauer. Blandt andet stopper vor kundeservicedirektør Lisbeth Hvidkjær, ligesom en del afdelingschefer må stoppe. Det er først blevet meldt ud her til formiddag, og vi har derfor endnu ikke talt med de pågældende medarbejdere, hvilket sker i dag og i morgen. Derfor kan jeg ikke fortælle, hverken hvilke afdelinger det handler om, eller hvilke geografiske lokationer - Aalborg, Århus og København,« siger pressechef Peter Glüsing.

Alt samles i to divisioner

Telenor ejer i Danmark CBB Mobil, BiBob, One Mobile og NanoMobil. Men ingen af disse selskaber bliver ramt.

Alle de opsagte vil blive tilbudt samtaler og rådgivning for at komme videre.

»Vi har gennem længere tid set et telemarked, der er præget af hård konkurrence, faldende priser og et fortsat behov for massive investeringer, og der er intet, der tyder på, at denne udvikling stopper,« siger Jon Erik Haug.

Han ændrer derfor nu organisationen, fordi han mener, at »Telenor skal tilbage i udfordrerrollen«. Det sker ved at samle alt i to hoveddivisioner - en med all fra produktudvikling og markedsføring til kundeservice til privatmarkedet, en anden med det samme til erhvervsmarkedet.

120 blev fyret sidste år

Telenor er verdens syvendestørste mobilselskab. Koncernchef Jon Fredrik Baksaas bebudede i sidste uge, at der ville ske stramninger i koncernen.

I august 2009 blev over 120 medarbejdere i Danmark, heriblandt en lang række ledere, fyret fra Telenor i Danmark.