TDC: Ikke noget nyt Onfone hos os

Det bliver dyrere for konkurrenter at leje sig ind på TDCs mobilnet, så TDC undgår nye lavprisselskaber, der ødelægger markedet.

Det bliver ikke hos TDC, at nye lavprismobilselskaber får lov at komme ind og ødelægge forretningen, sådan som Onfone i sin tid gjorde det - indtil TDC købte selskabet. Arkivfoto: Katrine Emilie Andersen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC skruer op for priserne, så det ikke bliver på TDCs net, at nye lavprisselskaber som Onfone får fodfæste og dermed ødelægger forretningen.

Det fastslår TDCs koncernchef siden august 2015, Pernille Erenbjerg, på en præsentation, som hun onsdag formiddag holder i London som TDCs kapitalmarkedsdag.

»Vi har besluttet at hæve priserne på også wholesalemarkedet (videresalg til andre virksomheder, red.), ligesom vi har hævet priserne på det private mobilmarked. Det betyder, at vi vil miste kunder, og at der vil være kontrakter, som vi ikke vil vinde. Vi har således allerede mistet en stor kunde, »3«, som nu lejer sig ind hos Telia. Men jeg tror, at det over tid vil føre til en sundere forretning i Danmark,« siger Pernille Erenbjerg.

Stort tab at miste »3«

»3« har gennem alle år haft en aftale med TDC, så »3«-kunders mobiltelefoner automatisk hoppede over på TDCs net, hvis »3«s eget net ikke dækkede ordentligt i et område. Men Telia kom med et bedre tilbud, og »3« er derfor skiftet - et stort tab for TDC.

Pernille Erenbjerg, som indtil udnævnelsen som topchef gennem flere år var koncernfinansdirektør i TDC-koncernen, der er Danmarks største, vil også med prisstigningerne sende et klart signal om, at TDC ikke spiller med i en ny mobilkrig, hvis der skulle komme nye lavprisselskaber på markedet.

»Jeg ønsker ikke at være vært for den næste »disruptor« (et selskab, der kommer ind fra sidelinien og forstyrrer hele markedet ved at dumpe priserne, red.) på Danmarks bedste netværk!« slog hun fast med syvtømmersøm.

TDC har ligesom sine tre hovedkonkurrenter - i størrelsesrækkefølge Telenor, Telia og »3« - siden oktober langsomt fjernet de billigste mobilabonnementer for dermed at hæve mobilpriserne oven på Telias og Telenors aflyste fusion som følge af voldsomme krav fra EUs konkurrencemyndigheder.