Manglende TV-bokse giver TDC problemer

Kun hver fjerde kunde i TDC kan bruge nye tilbud fra koncernen, erkender topchefen.

TDC har store problemer med, at kun en fjerdedel af TV-kunderne faktisk har en boks og dermed kan bruge de nye tjenester, som TDC gerne vil tilbyde alle. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs store satsning på at gøre det muligt for danskerne at slippe for flere TV-bokse i stuen ved at sende ukodede signaler ud til alle har skabt uventede problemer for giganten.

Kun 26 procent af alle TV-kunderne hos TDC og det TDC-ejede kabel-TV-selskab YouSee har nemlig i dag en TV-boks, så de har mulighed for at bruge en række af de ekstrafunktioner, som TDC-koncernen meget gerne vil sælge til folk, heriblandt muligheden for selv at kunne vælge TV-kanaler i løsere vægt.

»Folk har ikke en TV-boks, og det er en udfordring for os i dag. For når vi udvikler nye muligheder, f.eks. at kunne vælge frit mellem kanaler, er det reelt kun samlet set 25 procent af vores TV-kunder i TDC og YouSee, der kan bruge disse nye tjenester. Det skal vi have gjort noget ved,« sagde TDCs topchef, Pernille Erenbjerg, da hun onsdag formiddag fremlagde den nye strategi frem til 2018 for Danmarks største telekoncern.

TV-bokse, som mange har stående hjemme i stuen, gør det muligt for en TV-udbyder at styre, hvilke kanaler og hvilke tjenester man som kunde har adgang til. Men TDC besluttede for flere år siden at droppe kodningen af TV-signalerne, således at man som udgangspunkt ikke behøvede en boks. Men dermed afskriver man sig samtidig muligheden for at kunne vælge særlige kanalpakker, fordi TV-leverandøren ikke er i stand til at udelukke de ting, som man ikke længere vil betale for.

Derfor vil YouSee, som er Danmarks største kabel-TV-selskab med omkring 1,1 millioner husstande som TV-kunder, og som fra 1. juli 2016 overtager alle kunder, der i dag er kunder hos selve TDC, når de to selskaber samles, lancere en ny TV-boks inden udgangen af marts. Målet er, at 45 procent af TDC-koncernens TV-kunder i 2018 skal have en boks.

»Det er ikke nødvendigvis en langsigtet løsning, men lige nu har vi brug for den, for i 2018 vil vi have én fælles TV-platform for vores aktiviteter i Danmark og Norge,« siger TDC-topchefen.

TDC købte for halvandet år siden Norges næststørste kabel-TV-selskab Get, som siden har været altafgørende for, at TDCs tilbagegang ikke har været værre, end den er.