Supermarked flytter ind i stuen

Supermarkedskæden Tesco har bygget et supermarked på nettet. Er fremtidens e-handel en tredimensionel indkøbsoplevelse?

Foto: DAVID MCNEW

Tesco har kastet sig over at skabe fremtidens e-handelsoplevelse. Første skridt på vejen er en virtuel indkøbsoplevelse via Microsofts Xbox-spillemaskine, hvor brugerne kan gå på indkøb i Tescos butik hjemme fra stuen. Det skriver Markedsføring.dk

Den virtuelle butik er i 3D. Derved får brugeren en fornemmelse af at gå rundt i butik, som kunne være enhver anden fysisk butik i virkelige verden. Løsningen bruger således Xboxens bevægelses-sensor, også bedre kendt som Kinect, til at registrere brugerens bevægelser i butikken.

Tanken er at videreføre 3D-løsningen til ”Smart TV”-apparater, i takt med hastigheden på internettet øges samt flere og flere Smart TV indtager britiske hjem. Samsung er en netop en skærmproducent, som allerede har implementeret bevægelsessensorer i deres Smart TV. Dermed er teknologien allerede på markedet.

- Det er en gammel drøm, som går i opfyldelse. En virtuel butik har, indtil nu, har været begrænset af mangel på computerkraft i webbrowseren og langsomme bredbåndforbindelser, fortæller Nick Lansley, udviklingschef for Tesco.com.

Nick Lansley mener, at den ny teknologi gør flere og flere ting muligt i kraft af det stigende antal devices, som forbrugeren omgiver sig med.

- Forbrugeren forventer det ligefrem, siger Nick Lansley.

Nick Lansley nævner Tescos ”augmented reality store” i Gatwick-lufthavn, som et andet eksempel på, hvordan kæden forsøger at finde frem til, hvordan de skal nå kunderne ”digitalt” - og uafhængigt af, hvor de befinder sig.

Tesco har ligesom flere store detailhandelskæder og som Amazon og eBay en offentlig tilgængelig API. Altså en åben arkitektur, som tillader eksterne samarbejdspartnere kan udvikle egne applikationer og benytte Tescos e-handelsløsning.

Det er netop, hvad softwarevirksomheden Keytree gjorde, da de byggede Tescos virtuelle butik - selvom supermarkedskæden naturligvis har haft en finger med i spillet.