Storaktionær i IT Factory overvejer sagsanlæg

Rigmanden Peter Sølbeck overvejer sagsanlæg for at få de flere hundrede millioner ind, som han har tabt på IT Factory.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Endnu en gigantsag kan være på vej i retten med Stein Bagger som hovedperson. Mangemillionæren Peter Sølbeck, der i dag er gift med Klaus Riskær Pedersens ekskone Anne-Mette, har sat sine advokater til at gennemgå muligheden for et sagsanlæg for at få nogle af de mange tabte millioner tilbage. Det skriver B.T. fredag.

Inden IT-Factorys konkurs var Peter Sølbecks andel af IT Factory værdisat til flere hundrede millioner. Nu er delen værdiløs. Endnu vil han dog ikke svare på, om det er Stein Bagger selv eller bestyrelsesformand Asger Jensby, som han vil lægge sag an imod.

Vil beskytte sine værdier
"Hvem vi i givetfald vil rejse sag imod, vil jeg ikke ind på. Foreløbigt har jeg bedt en jurist gennemgå min situation. Det handler også om at beskytte mig og mine værdier. De flere hundrede millioner, som jeg troede jeg var god for i IT Factory, er nu væk. Jeg ser på, om jeg kan få nogen af dem igen," siger Peter Sølbeck til B.T.

Han påger dog, at han først vil rejse sagen, når den kommende straffesag mod Stein Bagger for milliardsvindel er afsluttet.

Peter Sølbeck ejer en femtedel af JMI Invest, der igen ejer halvdelen af det konkurs- og svindelramte IT Factory.

Ifølge professor i erhvervsret, Lars Bo Langsted, er det en god idé at overveje sådan en sag.

"Det er endda særdeles fornuftigt. Hvis han kan påvise, at der er foregået noget forkert, så vil han også kunne vinde sagen," siger han til B.T.