Stiedl har dømt sig selv skyldig

Ved at udeblive fra retsmøder er Bjørn Stiedl nu kendt skyldig i Østre Landsret - retten vil nu kun tage stilling til hans straf.

Et skud i foden. Sådan fremstår den tiltalte Bjørn Stiedls handlinger i Østre Landsret, da han udeblev fra tre retsmøder.

Den allerede dømte selskabstømmer har anket sin tidligere dom for selskabstømning. Men da han selv på de retsmøder, hvor han ikke dukkede op, skulle have leveret noget af beviset i ankesagen i form af sin forklaring, bortfalder anken angående hans skyld, bekræfter sagens anklager Anders Sejer Pedersen.

Østre Landsret har i en kendelse slå fast, at den nu ikke længere kigger på spørgsmålet om skyld - men udelukkende på hans straf.

Begrundelsen for at pjække fra retten i slutningen af november og december var et maveonde. Men den købte retten ikke og satte politiet til at kigge Stiedl efter i sømmene.

På de pågældende dage gennemførte den "syge" Stiedl ifølge Ritzau både restaurantbesøg, leje af bil, brug af kreditkort, passage af Storebælt og udrejse af Danmark.

Og det takserer retten som en "grov tilsidesættelse af rettens beslutning om afholdelse af retsmøder", ligesom retten føler sig vildledt.