Stiedl og Skov trækker Sandstød ind i sag om cykel-svindel

Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl er mistænkt for at bruge et cykelhold som skalkeskjul til ny økonomisk kriminalitet. Den tidligere cykelrytter Michael Sandstøds firma er nu involveret.

Bjørn Stiedl er mistænkt for at have styret det firma, som den tidlige professionelle cykelrytter Michael Sandstød ejer. Firmaet skulle stå for at etablere et cykelhold i Horserød Statsfængsel, som Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl har taget initiativ til. Fold sammen
Læs mere
Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere konservative spindoktor Erik Skov Pedersen og selskabstømmeren Bjørn Stiedl sidder bag tremmer i Horserød Statsfængsel, hvor de afsoner deres lange straffe for økonomisk kriminalitet. Alligevel er de nu blevet politianmeldt for at have begået kriminalitet, mens de har siddet i fængsel.

De to har etableret et cykelhold i fængslet for alle indsatte, hvor der ville blive sponsoreret udstyr. Men der har tilsyneladende ligget flere formål bag projektet end blot motion. Og de er nu mistænkt for at have brugt cykelholdet som springbræt for ny økonomisk kriminalitet.

Ifølge Børsen hiver de to den tidligere professionelle cykelrytter Michael Sandstød med ind i sagen, som politiet er i gang med at undersøge.

Han startede i juli i år firmaet Sandstød CSR sammen med advokat Jens Rysgaard, der tilfældigvis også er Bjørn Stiedls advokat.  Michael Sandstød kender direktøren for det firma, Profelis Sports Management, der har en aftale med Kriminalforsorgen i forbindelse med cykelholdet. Det var planen, at Michael Sandstød skulle levere cykler og andet cykeludstyr til projektet.

Man mistænker Bjørn Stiedl for indirekte at styre selskabet ved at bruge sin advokat som mellemmand. Michael Sandstød er på nuværende tidspunkt ikke mistænkt for noget.

Jens Rysgaard afviser, at Bjørn Stiedl på nogen måde har kontrolleret Sandstød CSR.

»Jeg ved ikke, hvad politiet måtte efterforske, men jeg kan oplyse, at Bjørn Stiedl ikke reelt kontrollerer Sandstød CSR ApS, som du angiver,« siger han til Børsen.

Det er fængselsinspektør i Horserød Statsfængsel Lene Møller-Nielsen, der har politianmeldt Erik Skov Pedersen og Bjørn Stiedl. Hun bekræfter over for Børsen, at Sandstød CSR er en del af politiets efterforskning.

Sagen handler både om dokumentfalsk, forbuddet mod at drive virksomhed og mulig bestikkelse af en betjent.