Stærk start på året giver yderligere komfort for Nets

I forbindelse med regnskabet for første kvartal for 2017 har Nets opjusteret sine forventninger til overskudsgraden, og det hænger sammen med en bedre end ventet start på året.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Klaus Pedersen, der er finansdirektør i den danske betalingsvirksomhed, oven på tirsdagens regnskab for perioden januar, februar og marts.

- Vi synes, vi har haft et stærkt første kvartal. På salgssiden er vi vokset organisk med 7 pct., hvilket var lidt mere, end vi selv havde ventet. Og det gør, at vi har en solid marginekspansion i første kvartal på 140 basispoint, siger Klaus Pedersen.

I første kvartal endte omsætningen på 1897 mio. kr., hvilket var en stigning på 8,8 pct. sammenlignet med samme kvartal året før. Den organiske vækst endte som nævnt på 7 pct.

På driften landede selskabet et resultat før af- og nedskrivninger samt særlige poster (EBITDA) på 626 mio. kr. Det svarer til en fremgang på 13,6 pct. i forhold til samme periode i 2016 og har samtidig givet en overskudsgrad - EBITDA-margin - på 33,0 pct. i første kvartal 2017 - svarende til en stigning på 140 basispoint sammenlignet med samme periode sidste år.

Væksten i første kvartal betyder, at Nets for 2017 nu venter en EBITDA-margin på minimum 36,5 pct. mod tidligere "over" 36,0 pct.

- Når vi kigger på helheden, så synes vi faktisk, at det er på sin plads at vente en margin på eller over 36,5 pct. Så det er den stærke start på året, der har givet os yderligere komfort i forhold til året og særligt på marginsiden. Derfor laver vi opjusteringen, siger Klaus Pedersen.

Han tilføjer, at det er en positiv volumenudvikling i Nets' tre divisioner - Corporate Services, Merchant Services og Financial & Network Services - som blandt andet har bidraget positivt til væksten i første kvartal.

/ritzau/FINANS