Danmarks rigeste kommunikationschef siger farvel efter 30 måneder

Karsten Anker Petersen, der i brede kredse blev kendt for det markante millionafkast, han som kommunikationschef fik i forbindelse med børsnoteringen af Nets, siger nu farvel til Dankort-ejeren Nets efter mindre end tre år.

Karsten Anker Petersen, kommunikationschef i Nets, siger stop efter 33 måneder. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Karsten Anker Petersen meddeler nu, at han siger farvel til Dankort-ejeren Nets efter en relativt kortvarig og særdeles lukrativ ansættelse. Kommunikationschefen skriver således på sin Facebook-profil ifølge Finanswatch, at han takker af senest til august.

»Kære FB-venner, Jeg har besluttet mig for at stoppe som kommunikationschef hos Nets. Det har været udfordrende, lærerigt og spændende at være kommunikationschef og en del af ledelsesteamet i Nordens absolut førende virksomhed indenfor digitale betalinger. Men nu er det snart tid til at prøve nye udfordringer,« skriver han ifølge Finanswatch om sin beslutning.

Karsten Anker Petersen har dermed ikke umiddelbart noget andet på hånden, når han efter blot 33 måneder på posten stopper til august. Men har har dog også lidt på kistebunden til at kunne tage sig tid til refleksion. Som Berlingske tidligere har kunnet berette, så skød han 390.000 kr. ind i et nyt aktieprogram, da han skiftede til Nets fra Dong Energy i november 2014. En investering, som kunne vise sig at være i nærheden af 35 mio. kroner værd.

»Det er korrekt, at det drejer sig om 35 mio. kroner. Hvor meget jeg er værd, må andre vurdere. Jeg fik mulighed for at lave en investering, og den investering er heldigvis gået rigtigt godt, og det er jeg utroligt glad for,« sagde Karsten Anker Petersen i januar til Berlingske.

Mest lukrative program nogensinde

Ved børsnoteringen havde Karsten Anker Petersen mulighed for at sælge aktier for 11,5 mio. kroner, hvilket han gjorde. De resterende aktier kan først sælges et år efter noteringen. Det vil sige i slutningen af september i år.

Aktieprogrammet i Nets er det mest lukrative nogensinde i Danmark. Samlet står 70 af de mest fremtrædende medarbejdere i Nets til at dele et beløb, som kan krydse to mia. kroner. Alene topchef Bo Nilsson stod ved noteringen til at tjene ca. 675 mio. kroner

Beløbene er dog siden faldet i takt med, at aktierne i Nets har tabt værdi efter noteringen, som investorerne dengang var villige til at købe sig ind i for 30 mia. kr. Karsten Anker Petersens resterende aktier havde ved noteringen en værdi på 23,5 mio. kroner, men er sidenhen faldet i takt med, at Nets-aktien er faldet. Siden børsnoteringen er aktien således faldet med 16,5 procent.