Nets klar til duel med MobilePay: Nu er det mobile dankort lanceret

Betalingsgiganten Nets lancerer torsdag et nyt mobilt dankort, der allerede nu kan hentes i App Store. Dermed sætter Nets et angreb ind mod Danske Banks MobilePay i den nordiske betalingskrig.

PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Betalingsgiganten Nets sætter nu angreb ind mod Danske Bank i den nordiske betalingskrig.

Torsdag har Nets lanceret et nyt mobilt dankort med en klar vision om, at løsningen skal blive danskernes foretrukne betalingsmiddel, når de betaler med mobilen i landets butikker.

Med det mobile dankort bliver ens fysiske Dankort til en Dankort-app. Kunder kan dermed betale ved at holde deres smartphone henover betalingsterminalen ved kassen. Betaling kræver dog, at kunden åbner telefonen og går ind i Dankort-app'en for at godkende betalingen.

Nets er godt klar over, at løsningen er for besværlig, og derfor arbejder selskabet i øjeblikket på at udvikle en løsning, hvor kunden kan nøjes med at holde telefonen over dankortterminalen, hvorefter betalinger på under 200 kr. af sig selv går igennem. Hvis beløbet overskrider 200 kr. bliver kunden bedt om at indtaste en kode på mobilen. Det er fuldstændig samme princip som med det kontaktløse dankort, men med den nye løsning behøver kunden ikke at medbringe sin pung, da det hele kan klares med mobilen.

»Vi er stolte af at kunne præsentere den første version af vores Dankort-app, som fra i dag er tilgængelig i App Store. Vi har haft Dankortet i 34 år, og det er faktisk rigtig lang tid i et digitalt univers. Danskerne bruger Dankortet mere og mere, men vi er nødt til at sikre, at kortet følger med tiden. Her er vi er overbeviste om, at rigtig mange ønsker at have Dankortet på mobilen,« lyder det fra Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør og ansvarlig for Dankort hos Nets.

 

Løsningen er torsdag blevet lanceret i en beta-version og kan i første omgang kun benyttes på iPhone. Den færdige version ventes at være klar til sommer.

»Vi har nu lanceret en første version, og vi er hundrede procent klar over, at vi ikke er i mål endnu. I første omgang er vi meget spændte på feedback fra brugerne,« siger Jeppe Juul-Andersen.

I dag foregår kun omkring 1 pct. af betalingerne i butikkerne via mobilen. Halvandet år efter det kontaktløse Dankort blev introduceret, er det nu 25 pct. af betalingerne med Dankort, der sker kontaktløst, og derfor ønsker Nets at føre brugeroplevelsen i det kontaktløse Dankort videre i Dankort på mobilen.

Det mobile Dankort kan fra i dag bruges i cirka 10.000 butikker som Netto, Føtex og Starbucks. Flere butikker vil i de kommende uger understøtte det mobile dankort, og blandt andre dagligvarekæderne Coop, Dagrofa og Rema 1000 ventes også at blive klar til Dankort på mobilen over de næste par måneder.

Nogle butikskæder har dog meldt klart ud, at de bakker op om Danske Banks MobilePay-løsning i butikkerne, hvor brugere har mulighed for at betale med mobilen, selvom man ikke er logget ind.

MobilePay-løsningen kan i dag bruges i Dagrofas 103 Kiwi-butikker og vil blive udrullet i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb i de kommende måneder.

Med Nets nyeste løsning til mobilen bliver linjerne i betalingskrigen dermed for alvor trukket op mellem MobilePay og Nets, der længe har udfordret hinanden på betalingsfronten.