Sony Ericsson vil udleje film til mobilerne

Den svensk-japanske mobilproducent skifter nu spor i kampen mod den økonomiske afmatning. Selskabet vil blandt andet udleje film, som kunderne kan se på deres mobiler.

Mobile World Congress er vanligvis stedet, hvor producenterne viser kommende mobiler frem. Her en af Sony Ericssons. Fold sammen
Læs mere
Det er underholdning, der i fremtiden skal sælge mobilerne. Det mener Sony Ericsson, der søndag aften lancerede en ny, offensiv strategi - og endda en ny mobil, der understøtter mulighederne.

Sony Ericsson tyvstartede dermed Mobile World Congress, der løber frem til torsdag i Barcelona. Messen er udstillingsvindue for alle de kommende teknologiske løsninger og giver vanligvis et overblik over, hvad der er på vej i den mobile verden.

Her har Sony Ericsson tænkt sig at gå multimedie-vejen - hvilket betyder en udvidelse af selskabets eksisterende PlayNow-musikservice. Hvad planerne indeholder præcist er ikke fuldstændig offentliggjort, men ifølge CNET er det sikkert, at Sony Ericsson vil udleje film, som hentes på brugerens PC og overføres til mobiltelefonen. Samtidig lancerede Sony Ericsson en ny mobiltelefon, der understøtter netop den mulighed.

Bølge af underholdning
Sony Ericsson er ikke alene med strategien. Nokia udvikler løbende deres Ovi-platform, og Apple gør det samme med deres iTunes Store, der er omdrejningspunkt for både programmer, musik og film. Samtidig har Sony Ericsson i årevis satset på musikmobiler, og bruger Sonys gamle Walman-brand til de telefoner, der er beregnet til digital musik.

Generelt har mobilproducenterne det hårdt i disse dage. Adskillige producenter har annonceret fyringsrunder og besparelser, og Sony Ericsson er en af dem, der må leve med særligt store tab. En af selskabets få offensive satsninger har været den avancerede Xperia X1, der først fornylig er kommet til salg. Indhold til mobilerne har i et stykke tid været det helt store buzzword i mobilbranchen.

TDC var først med deres Play-service, hvor brugerne kan hente dynger af musik ganske gratis. Siden er flere andre fulgt efter - herunder Nokia og en række andre. Men endnu er det småt med tilbud, der rækker videre end blot musikken. Det er blandt andet større skærme i telefonerne, der gør det attraktivt at udleje film til brug på telefonen.

Sidste år blev Sony Ericssons W910i-telefon kåret til verdens bedste mobil på netop Mobile World Congress.