Sony Ericsson lider under krise

Det svensk-japanske mobilselskab fremlægger horrible regnskabstal. Finanskrisen får skylden

Sony Ericsson forsøger med nye tjenester at tjene penge - for salget af mobiltelefoner går bestemt ikke forrygende længere. Foto: Roslan Rahman, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om størstedelen af menneskerne i den vestlige verden efterhånden har en mobiltelefon, kan det alligevel godt være svært at tjene penge på det. Det måtte svensk-japanske Sony Ericsson sande i sidste uge, da selskabet fremlagde hårrejsende dårlige regnskabstal for fjerde kvartal. Sony Ericssons salg er faldet med hele 23 procent i kvartalet, hvilket resultererede i et tab på 187 millioner euro - godt og vel 1,39 mia. danske kroner.

Mobilgiganten angiver selv at være presset af finanskrisen, der har fået forbrugerne til at klappe pengepungen i - og selskabet forventer samtidig, at den første halvdel af 2009 bliver mindst lige så slem. Sony Ericsson tjente i samme kvartal sidste år 373 mio. euro.

2.000 stillinger skal væk

For at imødekomme den pressede økonomiske situation har Sony Ericsson fremlagt et spare-program, der blandt andet vil resultere i løbende fyringer. Samme strategi har også finske Nokia valgt. I juli annoncerede Sony Ericsson, at der ville ryge 2.000 jobs, og besparelserne skal efter planen ende på 180 millioner euro om året fremover.

Finanskrisen har været hård ved flere mobilproducenter, fordi forbrugerne under trangere økonomiske kår beholder deres mobiler længere - og køber mindre avancerede modeller. Sony Ericsson lancerede sidste år modellen Xperia X1, der ellers er selskabets store sats på markedet for smartphones, hvor Apples iPhone har vist, at mange forbrugere er klar til at betale prisen for en avanceret mobil, hvis blot den er ordentligt designet.