Sony Ericsson kan ikke levere toptelefon

Den meget omtalte Xperia X1-telefon kan ikke leveres fra fabrikken.

Sådan ser den ud, Sony Ericssons topmodel med udskydeligt tastatur og til en vis grad fingerbetjening via skærmen. Xperia X1 kan imidlertid ikke leveres i det tempo, som kunderne ønsker den. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
På det næsten værst tænkelige tidspunkt er mobilproducenten Sony Ericsson løbet tør for sin toptelefon.

Den japansk-svenske mobilproducent, der er nummer fem i verden, kan nemlig ikke levere den blot en måned gamle Xperia X1-model, fortæller Computer Sweden. Allerede da telefonen blev lanceret 10. oktober, måtte mange forhandlere melde udsolgt. Det gjorde de også, da Apple lancerede sin meget omdiskuterede og ditto omtalte iPhone 3G-telefon, men her er alle enige om, at der bevidst var sendt små forsyninger til butikkerne for, at man senere på dagen kunne melde om en forrygende interesse med alt udsolgt.

Kan ikke skaffe materialer

Det er ikke tilfældet for Sony Ericsson. Her er der tale om, at materialerne til produktionen af telefonen ikke er til at skaffe i tide. Sony Ericsson vil dog ikke oplyse, hvilke komponenter det handler om.

»Vi beklager forsinkelserne. Vi har sat en række initiativer i værk for at øge produktionen, så vi kan imødekomme efterspørgselen,« siger Gustaf Brusewitz, som er pressechef for Sony Ericsson i Norden.

Han lover nye leverancer til de nordiske markeder i den kommende uge.

Tidligere problemer

Xperia X1 er den første mobiltelefon fra Sony Ericsson med Windows Mobile som styresystem. Den er blevet omtalt som en »iPhone-dræber« og kan da også til en vis grad betjenes ved tryk med fingeren på skærmen. Telefonen er udviklet i samarbejde med HTC i Taiwan, som selv står bag de ligeledes meget omtalte Touch Diamond- og Touch Pro-telefoner.

Sony Ericsson har tidligere døjet med at kunne levere, hvad kunderne ønskede sig. I 2005 måtte mange vente rigtigt længe på de daværende topmodeller W800 og P910.

Xperia X1 kan endnu ikke fåes med dansk tastatur.