Sony Ericsson bløder under krisen

Den svensk-japanske mobilproducent lider under den økonomiske afmatning og tabte i årets første kvartal 370 mio. euro. 2.000 fyres.

Den svensk-japanske mobilproducent Sony Ericsson skal fyre 2.000 medarbejdere som følge af tilbagegangen på mobilmarkedet. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går forrygende dårligt blandt verdens største mobilproducenter. Torsdag fremlagde finske Nokia et rekorddårligt resultat for første kvartal - og nu er turen så kommet til Sony Ericsson, der styrtbløder. Sony Ericsson tabte i årets første kvartal 370 mio. euro - svagt bedre end analytikernes forventning om et tab på 377 mio. euro.

Omsætningen endte på 1.736 mio. euro. Samtidig med det dårlige resultat har Sony Ericsson fremlagt en spareplan, der skal skære 400 millioner euro af koncernens omkostninger. Det kommer til at berøre 2.000 ansatte - ud over dem, Sony Ericsson allerede har fyret. Flere af de store mobilproducenter har allerede varslet og gennemført store fyringsrunder, og det gælder også Sony Ericsson.

Det er den internationale økonomiske afmatning, der rammer hele mobilbranchen hårdt. Forbrugerne har klappet pengepungen i og beholder deres gamle mobil længere tid i stedet for at skifte den ud. Samtidig vælger folk billigere modeller, og det gør ondt i bundlinjen hos mobilbranchen.

Sony Ericsson solgte 14,5 millioner mobiler i kvartalet - mod 22,3 millioner året før.

Sony Ericsson er ejet halvt af den japanske elektronikgigant Sony, halvt af den svenske teleudstyrsgigant Ericsson.

 
Fik du læst:

Billedserie: Æblet fylder 25

Billedserie: Det får du i stikkontakten 2009

De ti mest populære mobiler