Skat tager stilling til Bitcoin inden nytår

Den virtuelle mønts skattemæssige status i Danmark forventes afgjort inden nytår.

Foto: STEPHEN LAM.
Læs mere
Fold sammen

Den virtuelle valuta Bitcoin er foreløbigt i ingenmandsland, når det gælder dansk skattelovgivning, skriver Version2. For er Bitcoin i skattemæssig sammenhæng eksempelvis at betragte som en valuta på linje med kroner og dollars, eller er det mere et værdipapir, eller eventuelt en begrænset ressource som guld?

Senest har de kinesiske myndigheder slået fast, at Bitcoin ikke er at betragte som en valuta, og bankerne i Kina har fået forbud mod at handle med Bitcoin.

Bitcoins skattemæssige fremdig i Danmark bliver formentlig klarlagt inden nytår. I en mail til Version2 oplyser pressekonsulent ved Skat Anne Marie Berså i hvert fald:

»Skatterådet er blevet anmodet om et bindende svar omkring de skattemæssige forhold for Bitcoins. Sagen forventes behandlet i Skatterådet inden årets udgang. Afgørelsen vil herefter blive offentliggjort.«

Ifølge Skats hjemmeside, så er 'et bindende svar fra os er din dokumentation for, hvad en handling vil betyde for dig eller din virksomheds betaling af skat, moms eller afgifter.