Siemens investerer over én milliard kroner i Danmark

Den tyske industrigigants datterselskab Siemens Wind Power bygger bl.a. tre nye udviklings- og kompetencecentre i Vejle, Brande og Aalborg. Det skaber omkring 300 nye job på to år.

Siemens Wind Power i Brande lægger nu endnu flere arbejdspladser i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end én milliard kroner - det vil den tyske storkoncern Siemens i 2011 og 2012 investere i Danmark i sin stærkt voksende forretning for vindenergi.

Det offensive tiltag i Siemens Wind Powers globale ekspansion og udvikling af nye produkter. Efter at have investeret seks milliarder kroner i Siemens Wind Power siden 2004, bygger Siemens nu over de næste to år tre nye centre for forskning og udvikling, udvider produktionen og kontorerne til den voksende medarbejderstab.

Se billederne: Sådan bygges en vindmølle hos Siemens

Det er de fire byer Vejle, Brande, Aalborg og Ikast, der med Siemens kapitalindsprøjtning i vindforretningen får et boost i beskæftigelsen. Det drejer sig om cirka 300 nye job i Danmark i løbet af det kommende halvandet år.

"Danmark er blevet et mekka for den globale vindkraftindustri, takket være sin højt kvalificerede arbejdsstyrke og engagementet fra den danske regering. Vi vil investere én milliard kroner i de kommende to år for yderligere at udvide vores vindforretning i Danmark. Det er samtidig en klar indikation af, at Siemens fortsat anser Danmark for at være hovednerven for virksomhedens vindforretning," siger Jens-Peter Saul, administrerende direktør for Siemens Wind Power.I Brande og Aalborg skal der bygges centre for forskning og udvikling(R&D) med testfaciliteter til gearløse møller og ny vingeteknologi. I Vejle åbner Siemens et nyt kompetencenter for offshore vindmøller, mens et andet ny kontor i Ikast skal være base for den skandinaviske salgs- og projektstyringsgruppe i Siemens Wind Power.

Se billederne: Sådan bygges en vindmølle hos Siemens

Opførelsen af de to nye testcentre i Brande og Aalborg bliver startet inden for de kommende uger og ventes færdig i begyndelsen 2012. Her får 650 Siemens-ansatte arbejde. Investeringerne skal styrke Siemens Wind Powers førende position inden for vindmølleteknologi. På verdensplan beskæftiger Siemens Wind Power 7.500.