Sharp på hælene - konkurs i sigte

Den japanske elektronik-gigant Sharp kan blive nødt til at søge hjælp hos den japanske regering for at undgå konkurs. Aktien får klø på børsen i Tokyo.

Takashi Okuda præsenterer Sharps skrækkelige tal. Indgriben fra den japanske regering kan være den eneste redning. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIMASA MAYAMA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elektronikkoncernen Sharp skal indfri konvertible obligationer for 200 mia. yen (14,4 mia. kr) i 2013, men pengene er ikke til stede, da Japans elektronikindustri kæmper med svigtende efterspørgsel og skarp konkurrence fra blandt andet koreanske Samsung. Det skriver Bloomberg News.

- Japan har ingen anden mulighed end at hjælpe virksomheder, der har brug for en redningspakke - i betragtning af den mulige indvirkning på økonomien, siger topchef i Fukoku Capital Management i Tokyo, Yuuki Sakurai, ifølge Bloomberg News.

Han peger på, at hvis Sharp går konkurs, vil det betyde et stort tab af arbejdspladser både hos Sharp og hos leverandørerne - virkninger, som regeringen ikke kan ignorere.

En hjælpepakke til Sharp vil i så fald følge den præcedens, som regeringen lagde i forbindelse med redningen af Japan Airlines for to år siden. Her lykkedes det at holde luftfartsselskabet oven vande, mens aktionærerne blev de store tabere, da deres investering blev værdiløs.

Aktien i Sharp falder op mod 5 pct. på børen i Tokyo mandag morgen.