Selskaber fortsætter kamp for Thule-kontrakt

Entreprenørselskaberne Per Aarsleff og Copenhagen Arctic nægter at anerkende deres nederlag i den langvarige strid omkring milliardkontrakten på Thule-basen i Grønland, og beder amerikansk domstol genoverveje dommen.

Thulebasen på Grønland. Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dommen, der faldt for godt halvanden måned siden, sender Thule-kontrakten i hænderne på et amerikansk skuffeselskab, og det falder langt fra i god jord hos danskerne.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

»Vi er uenige i dommen og vælger både af økonomiske og principielle grunde at fortsætte, så længe vi kan«, siger Jeppe Handwerk, der er administrerende direktør i Copenhagen Arctic, til Jyllands-Posten Erhverv.

I dommen anerkender den amerikanske domstol, at der var en central fejl i udbuddet, og at det slet ikke burde kunne lade sig gøre, at det amerikanske selskab Vectrus kunne vinde kontrakten med sit danske skuffeselskab Exelis Services.

Dog fandt domstolen det afgørende, at de tre danske selskaber Per Aarsleff, Copenhagen Arctic og Greenland Contractors, kendte til problemet med kontrakten mellem den danske og den amerikanske stat, men hverken reagerede tilstrækkeligt eller i god tid før deadline. Det gør, at de efter amerikansk ret mister deres ret til at klage, efter vinderen af udbuddet er fundet.