MT Højgaard kan få forlænget kontrakt på Thule-basen

US Air Force ønsker at forlænge kontrakten med Greenland Contractors med en midlertidig aftale, meddeler MT Højgaard.

M.T. Højgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Entreprenørkoncernen MT Højgaard, der er ejet af børsnoterede Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, bekræfter forlydender i offentligheden om, at US Air Force har tilkendegivet ønsker om at forlænge kontrakten med Greenland Contractors, der ejes af MT Højgaard (67 pct.) og det grønlandske selvstyre (33 pct.).

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Greenland Contractors deltog i 2014 i udbuddet af en ny kontrakt om drift og vedligeholdelse på Thule Air Base i Grønland.

En retsinstans i USA (Court of Federal Claims) fastslog i maj i år, at den amerikanske virksomhed, Exelis, som i første omgang vandt udbuddet, ikke kunne tildeles kontrakten, fordi den kun havde et dansk skuffeselskab.

»På denne baggrund har US Air Force tilkendegivet, at man ønsker at forlænge kontrakten med Greenland Contractors efter det tidligere aftalte sluttidspunkt 30. september 2015 med en midlertidig aftale«, skriver MT Højgaard, der samtdig gør opmærksom på, at en eventuel midlertidig aftale mellem parterne ventes indgået på ændrede vilkår.

Det er på nuværende tidspunkt muligt at vurdere, i hvilket omfang den kan give anledning til at ændre forventningerne til koncernens økonomiske udvikling«, fremhæver MT Højgaard.