Schweizisk storbank overrasker før tid med tyk bundlinje

Den schweiziske storbank UBS tager markedet på sengen på to måder mandag morgen.

Den schweiziske avis Sonntagszeitung havde allerede søndag rapporteret om et stærkt UBS-resultat på omkring 1,5 mia. schweizerfranc. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRICE COFFRINI

Dels fordi den offentliggør sit regnskab førtid, og dels fordi den klarede sig langt bedre i andet kvartal end forudset i markedet.

Den schweiziske avis Sonntagszeitung havde allerede søndag rapporteret om et stærkt UBS-resultat på omkring 1,5 mia. schweizerfranc, og det fik bankledelsen til at fremrykke regnskabet med en dag fra tirsdag til mandag.

Og banken præsterede rent faktisk et justeret nettooverskud på 1,64 mia. schweizerfranc - og dermed også et godt stykke over markedets forventning om 1,16 mia. franc ifølge Bloomberg News.

Inklusive engangsposter og efter skat var der 1209 mio. schweizerfranc til overs til UBS-aktionærerne i kvartalet, en stigning på 53 pct. i forhold til samme kvartal i 2014.

Det største bidrag til bankens bundlinje kom fra divisionen "Wealth Management", der med et overskud på 769 mio. schweizerfranc havde sit bedste andet kvartal siden 2009.