Schweizisk storbank overrasker med stærkt investeringsresultat

Den schweiziske storbank UBS kommer overraskende stærkt ud af årets første tre måneder, hvor banken blandt andet har leveret et større end ventet afkast inden for formueforvaltning og i sin investeringsbank.

Foto: ARND WIEGMANN. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge Bloomberg News realiserede den schweiziske bank et overskud før skat på 1,98 mia. schweizerfranc i første kvartal, hvilket var en fremgang på 88 pct. i forhold til samme periode året før. Det var samtidig et stykke over forventningen blandt de analytikere, der følger selskabet, som blot havde regnet med et resultat på 1,22 mia. schweizerfranc.

Det er blandt andet pæn fremgang i UBS' investeringsbank, som løftede driftsindtjeningen til 774 mio. schweizerfranc fra 233 mio. schweizerfranc, der er med til at løfte resultatet på bundlinjen. Her var der ventet en indtjening på 460 mio. schweizerfranc.

Derudover har der også været stor fremgang i UBS' forretninger inden for formueforvaltning, hvor den schweiziske bank realiserede en driftsindtjening på 951 mio. schweizerfranc - en fremgang fra 646 mio. schweizerfranc i samme periode året før. Det var samtidig noget højere end forventningen blandt analytikerne, der blot havde regnet med en fremgang til 666 mio. schweizerfranc.

/ritzau/FINANS