Schweizer rykker ind i Grundfos' topledelse

Grundfos har i al stilfærdighed fundet en ny koncerndirektør for Business Development. Han skal føre virksomheden ind i den digitale tidsalder.

Den 49-årige schweizer Ernst Lutz overtager 1. september posten som koncerndirektør med ansvar for Business Development. Fold sammen
Læs mere

Den 49-årige schweizer Ernst Lutz overtager 1. september posten som koncerndirektør med ansvar for Business Development.

Dermed bliver han den anden udlænding i Grundfos' koncernledelse efter, at selskabet sidste år ansatte franskmanden Stephane Simonetta som koncerndirektør med ansvar for Operations.

Den vigtige post som koncerndirektør for forretningsudvikling blev ledig sidste efterår, da Grundfos’ mangeårige koncerndirektør Lars Aagaard blev ramt af alvorlig sygdom. Siden har Grundfos’ topchef Mads Nipper varetaget Lars Aagaards opgaver samtidig med sit job som koncernchef.

Ernst Lutz kommer dermed til at indtage en central position i den midtjyske pumpevirksomhed.  netop nu er midt i en omfattende omstillingsproces, der omfatter øget fokus på digitalisering og kundeorienteret teknologi.

Ernst Lutz har en uddannelse som maskiningeniør fra Technische Hochschule i Zürich og har taget en ph.d. i materialevidenskab ved Virginia Tech. Derudover har han en Executive MBA.

Ernst Lutz har det seneste lille års tid været chef for organisationen EIT Raw Material, der har til opgave at skabe radikal innovation inden for råmaterialer. EIT står for European Institute of Innovation and Technology og er etableret og fundet af EU. EIT Raw Materials mål er at vende udfordringen ved at finde og udvinde bæredygtige råmaterialer til en strategisk styrke for Europa. Det sker i tæt samarbejde mellem forskningsinstitutioner og virksomheder.

Inden Ernst Lutz blev direktør for EIT Raw Material har haft forskellige ledende stillingen inden for innovation og forretningsudvikling. I en årrække var han ansat i den canadiske minevirksomhed Rio Tinto Alcan, der udvinder og producere aluminium og har blandt andet været udstationeret i Shanghai i Kina. Fra 2011 til 2015 var han ansat hos den schweiziske pumpeproducent Sulzer, der er specialiseret i olie- og gasindustrien. De sidste to et halvt år sad han i en lignende stilling, som den, han kommer til, hos Grundfos.

»Ernst Lutz kender vores industri indefra og har stor erfaring med at opfinde nye, kundetilpassede teknologier. Han er en sand global leder, som har fokus på mennesker, teknologi og det at gøre en forskel. Jeg er meget glad for at have Ernst med på holdet,« udtaler Grundfos’ topchef Mads Nipper i forbindelse med udnævnelsen, som blev offentliggjort i sidste måned.

Ernst Lutz, der i dag bor i Berlin, men flytter til Midtjylland hen over sommeren, er også en glad mand.
»Jeg er både stolt og glad for at få mulighed for at arbejde for den mest innovative pumpeproducent i verden. Grundfos er det stærkeste brand i branchen, og jeg har altid været fascineret af, hvor dygtig koncernen er til at sætte nye standarder i industrien. Jeg glæder mig til at være med til at løfte det til næste niveau gennem kundeorienteret teknologi og digital innovation,«  Ernst Lutz i en kommentar til udnævnelsen.