Schouw opjusterer efter bedste årsstart nogensinde

Schouw & Co., der blandt andet rummer fiskefodervirksomheden Biomar, er kommet flyvende fra start i 2015 med det bedste førstekvartalsregnskab i selskabets historie.

Jens Bjerg Sørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætning og driftsresultat er øget i alle konglomeratets virksomheder, og det baner vejen for, at selskabet opjusterer forventningerne til hele året.

»Vi har haft en ualmindelig god begyndelse på året, der skyldes en kombination af både udefrakommende forhold og fortsatte interne forbedringer«, siger administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen i regnskabet.

Han peger på, at selskabet har nydt godt af en betydelig engangspåvirkning fra faldende råvarepriser i Fibertex Personal Care, hvilket imidlertid ser ud til at blive neutraliseret senere på året.

»Herudover har øgede valutakurser haft en positiv effekt på indtjeningen i vores store enheder i Chile og Malyasia. Den gode begyndelse på året giver anledning til at hæve forventningerne til 2015 marginalt«, siger Jens Bjerg Sørensen.

Schouw & Co. hæver sine forventninger til en omsætning på cirka 12,5 mia. kr. og et driftsresultat, EBIT, i intervallet 630-720 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætning på 12,0 mia. kr. og et EBIT på 610-700 mio. kr.

Selskabet omsætning steg i første kvartal med 16 pct. til 2784 mio. kr., og resultatet af den primære drift blev løftet hele 54 pct. til 152 mio. kr.