Schouw køber svensk hydraulikvirksomhed for 650 mio. kr.

Den aarhusianske industrivirksomhed Schouw & Co. køber den svenske hydraulikvirksomhed Specma for 820 mio. svenske kr., svarende til cirka 650 mio. kr.

Bestyrelsesformand og CXO special i Schouw & Co, Agnete Raaschou. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Schouw og Co. i en meddelelse til fondsbørsen.

Det danske selskab har siden 1988 været engageret i hydraulik gennem handels- og ingeniørvirksomheden Hydra-Grene, og selskabet vurderer, at købet af Specma komplementerer virksomheden.

- Vi ser Specma som et perfekt match til Hydra-Grene og købet som en enestående mulighed for at skabe Nordens største hydraulikvirksomhed med 1.000 kompetente medarbejdere og en omsætning på godt 1,6 mia. kr.

- Herved opnås en størrelse, der kan matche de helt store europæiske hydraulikkoncerner, og size matters inden for hydraulikbranchen, siger Jens Bjerg Sørensen, administrerende direktør i Schouw og Co. i en meddelelse.

Svenske Specma har siden 1985 været en del af Latour-Gruppen og beskæftiger omkring 750 medarbejdere. Hovedparten af disse er beskæftiget i Sverige, men virksomheden er også til stede i Finland, England, Kina og Polen. Den har desuden også mindre enheder i USA og Brasilien.

I indeværende år ventes det, at Specma omsætter for mere end 1,350 mio. svenske kr. og realiserer et driftsresultat på EBIT-niveau på cirka 80 mio. svenske kr.

Købet ventes gennemført omkring årsskiftet og påvirker ikke Schouw og Co.'s forventninger til omsætning og resultat i dette regnskabsår, oplyser Schouw og Co.

Det aarhusianske selskab finansierer selv købet.