Aktier: Vestas og Pandora hiver eliteindekset i rødt

Det er en regnskabstung torsdag på børsen, hvor TDC og William Demant er kommet med regnskab fra morgenstunden, og hvor de europæiske aktiemarkeder tidligt torsdag er åbnet i negativt terræn.

Læs mere
Fold sammen

Euro Stoxx-indekset falder 1 pct., og også Frankrig og Storbritannien er i rødt, sådan som det også er tilfældet herhjemme. C20 Cap-indekset falder 0,6 pct. til 975 i morgenhandlen.

TDC falder 1,1 pct. til 50,10 kr., efter at regnskabet for første kvartal viser, at driftsresultatet (EBITDA) i årets tre første måneder var lavere end ventet blandt analytikerne, da teleselskabet landede et EBITDA på 2474 mio. kr., hvilket var omtrent 50 mio. kr. mindre end ventet.

William Demant har derimod leveret helt op til sine egne forventninger i første kvartal, da selskabets nye produkter er blevet godt modtaget, og selskabet fastholder da også forventningerne om et driftsresultat (EBIT) for hele året på 1,7-2 mia. kr.

Selskabet stiger 0,2 pct. til 535 kr.

Pandora falder 1,7 pct. til 665,5 kr., efter at selskabet har oplyst, at det har indgået et forlig med Skat i en sag om transfer pricing for perioden 2009-2014, som vil koste smykkeselskabet 995 mio. kr. og hæve selskabets skattesats fra "omkring 20 pct." til 22 pct. i 2015 og 21 pct. i 2016.

Lundbeck og Vestas tiltrækker sig opmærksomhed efter kvartalsregnskaberne onsdag, som fik aktiekurserne til at stige, ligesom en række finanshuse har hævet mølleproducentens kursmål. Torsdag er det dog i den gale retning.

Lundbeck var onsdagens store aktieoverraskelse, da medicinalselskabet steg knap 20 pct. oven på et bedre end frygtet regnskab og udnævnelsen af den tidligere kronprins i Novo Nordisk, Kåre Schultz, som ny administrerende direktør. Børsen skriver dog torsdag morgen, at en del af stigningen formentlig skyldes, at investorer, der har "shortet" aktien, har lukket positioner, og det har været med til at drive kursen op.

Lundbeck falder 6 pct. fra morgenstunden til 146,90 kr.

A.P. Møller-Mærsk har fået sænket sit kursmål til 14.400 kr. fra 16.000 af ABG der gentager anbefalingen "hold". Mærsk falder 0,6 pct. til 12.750 kr.

Vestas har fået løftet sit ditto af en af mølleproducentens mest kritiske analytikere, Barclays, der har hævet kursmålet for Vestas til 310 kr. fra 270 kr. men gentager anbefalingen "ligevægt", efter at mølleproducenten med sit regnskab for første kvartal onsdag præsterede bedre end ventet og samtidig løftede forventningerne til hele året.

Selskabet, der falder 1,5 pct. til 321,10 kr., kan samtidig notere sig, at konkurrenterne hos Gamesa og Siemens Wind Power har aflagt regnskab. Det kører som smurt for Gamesa i Kina og Indien, mens Siemens har oplevet et stort fald i ordreindgangen, ligesom det tyske selskab fortsat taber penge på grund af fortsatte udgifter til inspektion og udbedring af fejl på hovedkuglelejet i selskabets vindmøller.

FLSmidths aktiekurs falder 1,9 pct. til 274,10 kr., efter selskabet torsdag aften mistede to drift- og vedligeholdelseskontrakter i Nigeria. Det koster på indtjeningen og ordrebeholdningen, selv om forventningerne til 2015 fastholdes.

Blandt de mindre danske aktier påvirkes Atlantic Petroleum af, at det færøske olieselskab har solgt sin olielicens Pegasus for 16,5 mio. pund - det svarer ca. til selskabets markedsværdi. Selskabet stiger hele 17 pct. til 49 kr.

Også Solar og Exiqon er kommet med regnskab torsdag morgen, og begge selskaber fastholder forventningerne til hele året. Exiqon har været årets aktieraket, men tjener ingen penge. Nettoresultatet for første kvartal landede på et rundt nul, mens omsætningen steg til 39 mio. kr. fra 32,5 mio. kr. Aktionærerne sender Exiqon 4,3 pct. op fra morgenstunden til 12,20 kr., mens Solar stiger 1,5 pct. til 345 kr.

Danmarks eneste børsnoterede mediekoncern, North Media, præsterede et driftsresultat (EBIT) i første kvartal på minus 11,6 mio. kr., mens forventninger til hele årets driftsresultat fastholdes på mellem minus 20 mio kr. og plus 5 mio. kr. Mediekoncernen falder 0,6 pct. til 15,70 kr.

Sidst, men ikke mindst, stiger SSBV-Rovsing 2,8 pct. til 0,18 kr., efter selskabet i de første ni måneder af 2014/2015 præsterede en omsætning på 14,3 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) på minus 1,3.

/ritzau/FINANS

 

Kasper Brøndgaard Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk