SAS overvejer at droppe bagagen

SAS varsler ændringer i priskonceptet efter kun to år med det nuværende koncept. Denne gang kan SAS ikke love, at alle billetter fortsat vil være inklusiv bagage.

Lufthansa lancerede i sidste uge et nyt billetkoncept, hvor de rejsende nu skal betale for indtjekket bagage på de billigste rejser. I den forbindelse inførte de også et gebyer på 16 euro (120 kroner), hvis rejsen er bestilt andre steder end selvskabets egen hjemmeside. Om prisændringerne hos SAS vil ligne Lufthansas vides ikke endnu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Hos os behøver du ikke tænke på, om du skal have bagage med eller ej,« sådan lyder det, når SAS skal reklamere for flyselskabets største fordele. Men nu kan betaling for bagage være på vej, det skriver Check-In.dk.

Med et styks indtjekket bagage fast inkluderet i prisen har det været svært for SAS at markedsføre sig på linje med priserne fra konkurrenternes håndbagagebilletter. Efter to år med det nuværende billetkoncept varsler flyselskabet nu ændringer i priskonceptet igen, og denne gang afviser de ikke, at de rejsende skal til at pakke lettere.

»Der kommer ændringer i vores priskoncept, men jeg kan ikke sige hvornår, eller hvad ændringerne vil indebære,« siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

Varslingen om en ny prisstruktur i SAS kommer i kølvandet på Lufthansas nye koncept, som blev lanceret i sidste uge. Her blev en ny billettype introduceret, hvor bagagen ikke er inklusiv på den billigste klasse. Sidst SAS justerede priskonceptet i 2013, blev det ellers besluttet ikke at pålægge de rejsende betaling for indtjekket bagage på den billigste SAS Go-klasse.