Ryanair dropper retssag mod SAS og 3F

Der bliver alligevel ingen retssag mellem Ryanair på den ene side og SAS og 3F på den anden.

Foto: Thomas Lekfeldt.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver branchemediet standby.dk.

Det irske lavprisflyselskab skal således have opgivet sin anke til Østre Landsret mod SAS Ground Handling og 3F, efter at flere medlemmer fra 3F nogle timer i marts forsinkede den første afgang i Københavns Lufthavn fra Ryanair.

Efter forsinkelsen valgte Ryanair at stævne SAS Ground Handling og 3F i Københavns Byret, fordi det irske selskab mente, at SAS Ground Handling ikke havde "styr" på sine medarbejdere. Byretten afviste dog at behandle sagen og henviste den til Arbejdsretten.

Den kendelse fik Ryanair til at bebude anke til landsretten. Men nu forlyder det, at Ryanair har trukket søgsmålet tilbage.

Over for standby.dk bekræfter formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, branchemediets oplysninger:

- Det er rigtigt, at 3F's advokat netop har meddelt, at Ryanair har oplyst, at de hæver kæremålet, som det vist hedder på nudansk, til landsretten.

- Dermed har Ryanair tabt i byretten og Arbejdsretten og nu erkendt, at man næppe kunne vinde i landsretten. Ryanairs retslige nederlag i Danmark er nu definitivt - og 3F kan med resten af fagbevægelsen glæde sig over det danske retssystem, siger Henrik Bay-Clausen.