SAS lader kunder tage nødhjælp med til flygtninge

Luftfartsselskabet SAS vil nu gøre det muligt for rejsende at tage ekstra bagage med til flygtninge som følge af flygtningekrisen i Europa.

Fremover vil SAS lade passagerer medbringe nødhjælp til flygtninge på rejser sydpå uden ekstra betaling. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skandinaviens statsejede luftfartsselskab, SAS, gør det på grund af den tilspidsede flygtningesituation muligt at tage ekstra bagage med fornødenheder med på flyrejsen.

Det oplyser pressechef i SAS’ svenske afdeling Malin Selander til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi har fået en del spørgsmål fra vores passagerer, om det var muligt at medbringe ekstra bagage med fornødenheder. Og nu ønsker vi at fortælle bredt, at det er muligt,« siger hun.

Passagerer, der flyver til Middelhavsområdet, kan således pakke tøj, sko og hygiejneartikler til flygtninge i nød uden at betale noget ekstra for bagagen, forklarer hun.

I den kommende måned vil selskabet være fleksibelt, så der er ikke sat en begrænsning på, hvor meget man må tage med. Passagerer behøves heller ikke at informere selskabet på forhånd.

»Kan vi hjælpe til på denne her måde, så er vi glade for det,« siger Malin Selander.

Det vil ifølge pressechefen primært være relevant på selskabets ruter til Grækenland og Italien. Det er den nuværende flygtningesituation i Middelhavet, der gør, at selskabet åbner for muligheden.

I juli gjorde rejseselskabet Spies det muligt at tage op til 20 kilo nødhjælp med til den græske ø Lesbos, hvor mange flygtninge lige nu er strandet.