Dobbelt op på fly til USA

På tre år er antallet af flyruter over Atlanten fordoblet og flere er på vej - både SAS og Norwegian varsler nye amerikanske destinationer.

Foto: SCANPIX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med otte direkte forbindelser til amerikanske storbyer, har de rejsende fra Danmark i dag langt flere muligheder for at komme til USA end tidligere.

I følge Jyllands-Posten har Norwegian alene inden for det seneste halvandet åbnet fire nye ruter fra København til New York, Los Angeles, Orlanda og Fort Lauderdale. Og lavprisselskabet er lang fra færdig med USA. Inden for det næste år varsler de direkte afgange til Las Vegas, St. Croix og Boston.

»Vi ser en stor efterspørgsel på vores ruter til USA. I juli solgte vi 97 procent af sæderne på langruterne, og det viser, at der er et behov i markedet. Og trafikken går begge veje, da flere en tidligere flyver fra USA til Skandinavien,« siger Danien Kirchhoff, der er informationschef i Nowegian til Jyllands-Posten.

Den amerikanske dollarkurs betyder, at det er dyrere for turister at holde ferie i USA, til gengæld er det blevet billigere for amerikanerne at besøge Skandinavien.

SAS følger trop og udvider også sortimentet af amerikanske destinationer. Næste år flyver det skandinaviske selskab direkte fra Oslo og København til Miami og fra Stockholm til Los Angeles.

Dermed er luftrummet mellem de to kontinenter travlt befærdet.

»Man kan næsten tale om en luftbro over Atlanten. Tidligere var USA for mange et uopnåeligt rejsemål, men sådan er det ikke mere,« siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Købenahvns Lufthavn A/S til Jyllands-Posten.

Han tilføjer, at der stadig er muligheder for endnu flere amerikanske destinationer og nævner blandt andet Houston, Philadelphia og Seattle.