SAS får trecifret millionkontrakt med charterselskab

Det aalborgensiske rejseselskab Suncharters gæster skal fremover flyve med SAS, når turen mod feriedestinationen begynder.

Det aalborgensiske rejseselskab Suncharters gæster skal fremover flyve med SAS, når turen mod feriedestinationen begynder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS har indgået en aftale til en værdi af et trecifret millionbeløb med det aalborgensiske rejseselskab, Suncharter.

Det skriver branchesitet Check-In.

Fra 2016 bliver SAS ene om at transportere Suncharters gæster sydpå, men allerede fra vintersæsonen 15/16 begynder selskabet at transportere rejseselskabets gæster.

Suncharter har sommeren over benyttet sig af Jet Time og Airbaltic som samarbejdspartnere, men de bliver nu skiftet ud på bekostning af det skandinaviske selskab.

Årsagen til skiftet skal forklares med, at SAS har et godt brand, og at personalet taler skandinaviske sprog, hvilket især de ældre chartergæster værdsætter.

- Der er også dansk personale ved Jet Time. Men vi mener, at SAS er et bedre brand end Jet time - specielt blandt de ældre. Pris og brand skal holdes op mod hinanden. Vi har en billigere pris fra en anden charterudbyder af fly, men vi valgte SAS, da vi mener, de er pengene værd, siger Suncharters direktør, Søren Kjellerup, til Check-In.

Endelig anvender SAS også rutefly, der typisk har omkring 30-32 tommers benplads, hvorimod den typiske benplads i Jet Times fly er omkring 29 tommer, fortæller charterdirektøren.

Suncharter venter at sælge 40.000 rejser fra det nordjyske i 2016.